Магазинче предлага 900 вида сладолед

  • 10 април 2012 16:17

  • 2526
  • 0
Магазинче предлага 900 вида сладолед
©

Coromoto на пръв поглед е обикновен магазин за сладолед, намиращ се в Мерида, Венецуела. За нас обаче той е най-близкото нещо до идеята за всякаквовкусовите бобчета на Бърти Бот, които познаваме от магьосническия свят на Хари Потър.

Чудите се защо? Именно там се продава сладолед с почти всеки вкус, за който може да се сетите. Разбира се няма да се наложи да се мръщите на сладолед с вкус на ушна кал, както Хари, Рон и Хърмаяни, но със сигурност ще можете да опитате сладолед с вкус на яйце, макарони със сирене и сардини с бренди, пише inews.bg.

За посетителите, които не са готови да експериментират, магазинчето предлага и обикновени вкусове, като ванилия и ягода, така че всички да са доволни, разкри OddityCentral.com.

Идеята за странните сладоледи хрумнала на португалския имигрант Мануел де Силва Оливейра, който дълги години бил служител в компании, произвеждащи сладолед. След като успял да опознае бизнеса, мъжът осъзнал невероятния потенциал на екзотичните и необичайни вкусове и решил да опита да създаде собствен магазин.

През 1980 г. той открил Haladeria Coromoto, където в момента един от най-популярните сладоледи е този с вкус на авокадо, разработен лично от Оливейра. Сред другите любими вкусове на лакомниците са черният боб, мангото и сладката царевица.

Днес магазинчето продава най-голям брой вкусове в света и дори държи световен рекорд за това. В него посетителите имат възможността да избират измежду 900 вкуса.

Специалитетът на заведението има вкус на традиционно венецуелско ястие, съдържащо говеждо месо, сирене и черен боб. Някои предпочитат да стоят настрана от сладоледа с вкус на сирене, докато този с вкус на говеждо е предпочитан от мнозина.

За да направи обстановката и идеята още по-интересна, мъжът е дал и необичайни имена на част от сладоледите. На витрината може да видите "Съжалявам, скъпа” и "British Airways”, както и "Viagra Hope”. Последният естествено не съдържа виагра, а е направен от мед и цветен прашец. За сметка на това е син като популярното хапче.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2526 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини