Хората над 60 години понасят най-добре изолацията

  • 10 април 2020 10:15

  • 943
  • 2
Хората над 60 години понасят най-добре изолацията
© Pixabay

Британски учени установиха, че хората над 60 години се справят най-добре със забраната за излизане, а 30 до 59-годишните се притесняват най-много да не се заразят, съобщи в. "Дейли мейл".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Изследването на учените от Лондонския университетски колеж за физическото състояние и психично здраве на хората по време на изолацията е започнало преди три седмици. Те са обхванали 60 000 души.

Откакто беше въведен режимът за социална изолация преди две седмици, наблюдаваме промяна в тревогите на хората, каза ръководителят на изследването епидемиолог Дейзи Фанкорт.

Притесненията за финансите и храната са намалели. Сега хората най-много се безпокоят да не се заразят с новия коронавирус или да не се разболеят сериозно от него.

Депресиите малко са се увеличили, както и тревожността.

Откакто е въведена забраната за излизане притесненията от зараза са намалели. Това показва, че изолацията помага на хората да се чувстват в безопасност.

Хората над 60 години са най-доволни от живота си през последните три седмици. Те дават оценки между 6 и 6,5 в сравнение с 4 - 4,5 за възрастовата група от 16 до 24 години.

Средното ниво на този показател за март 2019 г. е 7,5 във Великобритания по данни на Националната статистическа служба.

"Хипотезата ми е, че пенсионерите изпитват по-малко стрес от тази ситуация" - каза д-р Фанкорт. Тя обясни, че по-възрастните може по-малко да се притесняват за доходи, ако имат пенсия Те не трябва да обучават деца у дома или да работят с деца наоколо. Може също да са свикнали повече да си стоят у дома, да имат хобита, с които да запълват времето.

Самотата е най-голяма сред младите, сред живеещите самостоятелно, сред тези с ниски доходи или с психични заболявания, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
943 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2020.04.10 | 10:48

2
От психическа гледна точка това е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА!!!
Stamatis

2020.04.10 | 10:30

1
Ми то тези над 65-67 години и без това, за съжаление, не водят особенно активен и бих казал весел живот! Повечето не им достигат средствата за пътуване и сладък пенсионерски живот! Добре си живеят наследниците на активните борци и номенклатурата. Сега те са от всяка партия и цвят!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини