Продажбите на секс играчки в Дания се удвоиха заради изолацията

  • 08 април 2020 07:15

  • 1259
  • 0
Продажбите на секс играчки в Дания се удвоиха заради изолацията
© Pixabay

Продажбите на секс играчки в Дания се удвоиха, след като се наложи хората да си стоят у дома, за да бъде ограничено разпространението на новия коронавирус, съобщи Ройтерс.

"Щастлива съм, че правим добро в тези трудни времена, когато хората се чувстват уязвими" - каза Матилде Маковски, съсобственичка на "Синфул", най-големия специализиран магазин в страната. При тях продажбите през първата седмица на забраната за излизане са се удвоили.

Трафикът на най-големия сайт за отзиви за секс играчки Eroti.dk се е утроил по време на периода на изолация в сравнение със същия период миналата година.

Най-много се търсят секс игри и играчки за двойки.

"Мисля, че е естествено, когато прекарваме повече време заедно, да искаме да се забавляваме повече" - каза Маковски. - В трудни времена се грижим повече един за друг и това се отразява на сексуалния ни живот."

Всеки ден магазинът изпраща по пощата 1500 пакета в Дания, Норвегия, Швеция и Финландия. В целия район продажбите за първата седмица на април са се удвоили в сравнение с миналата година.

Датчаните са известни със слабостта си към удобствата, с това, че са сред най-щастливите хора в света и с либералното си законодателство, разрешило порнографията още през 1969 година, допълва БТА.

Novini.bg
1259 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини