70 хиляди картички от цял свят за Св. Валентин получи 104-годишен ветеран

  • 11 февруари 2020 20:42

  • 691
  • 0
© Getty Images/Guliver (архив)

70 хиляди картички и поздравления от цял свят за Свети Валентин получи 104-годишен ветеран от Втората световна война. Пощата била толкова много, че семейството от щата Калифорния помоли доброволци да се включат в отварянето на писмата.

104-годишният ветеран, пенсионираният майор Уилям Уайт започва да получава картички след като негов приятел от старчески дом стартира онлайн кампания "операция свети Валентин". „Получих около 70 хиляди картички и не мога да избера една, за която да кажа - тази е най-хубавата. Номер едно са ми всичките”, сподели Уилям Уайт.

Сто картички изработи затворник за Дом за възрастни хора

Идеята била награденият за храброст бивш военен да бъде поздравен за празника на любовта и да получи 104 картички - за всяка една година от живота си. „Останах без думи. Като се замисля, какво са направили.. това е нещо, което никога не съм виждал и чувал. Никой не е правил за мен подобно нещо досега. И изведнъж - тонове картички. Какво мога да кажа? Безмълвен съм”, разказа още ветеранът.

В някои от писмата, адресирани до майор Бил, има и специално послание. „Получихме една картичка, написана от жена на име Джейн. В нея тя казва, че дядо й бил пехотинец по време на Втората световна война и тази година е трябвало да стане на 120. И пише - толкова много ми липсва, затова  изпращам тази картичка, все едно я изпращам на него”, обясни дъщеря му Мери Хюстън, предаде Нова телевизия.

Дори 9-годишната пра-правнучка на майора и съучениците й също се включиха в кампанията. От децата от 4-ти клас в местното училище той получи пакет с писма и картички, украсени с американското знаме.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
691 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини