Спайдърмен се зае с почистването на град в Индонезия

  • 11 февруари 2020 18:37

  • 883
  • 2
 Спайдърмен се зае с почистването на град в Индонезия
© Getty Images

Мъж в Индонезия чисти боклуци в костюм на Спайдърмен. Индонезийският сервитьор Руди Хартоно се опитвал множество пъти, безуспешно, да убеди жителите на своя град Парепаре да следват примера му и да почистват боклуците по улиците и по плажовете. Накрая той решил да подходи по-креативно и се облякъл като Спайдърмен, предава Нова Телевизия, цитирайки Reuters.

“Първо правих същото нещо без да нося костюма и това не привлече никакво внимание и хората не се присъединиха към мен“, казва 36-годишният Хартоно, докато носи своя синьо-червен костюм. Той явно наистина му е дал супер сили обаче, защото след като го е сложил, хората са реагирали по друг начин.

„След като започнах да нося костюма се оказа, че хората вече реагират различно“, добавя той.

Забраниха на френския Спайдърмен да катери във Великобритания (снимки)

Голяма част от Индонезия страда от сериозно замърсяване с боклуци, защото на малко места има организирани служби за почистване, и така реките и крайбрежията на страната често се оказват претъпкани с отпадъци и пластмаса.

Страната е четвъртата в света по население и генерира 3,2 млн. тона боклук на година, като почти половината от него се озовава в морето, според проучване на списание “Наука“.

Хартоно най-често събира боклуци в своя супер-костюм преди да започне работа в 7 ч. сутринта, и неговите усилия са спомогнали да се обърне повече внимание на въпроса в Индонезия. Той е давал множество интервюта пред местните медии и е участвал в телевизионни предавания. Той признава, че първоначално е облякъл костюма само за да забавлява братовчед си, но след това започнал и да събира и боклуци.

„Имаме нужда от креативен модел за обществото, който да е символ на борбата със замърсяването на природата“, казва той.

Последвайте канала на

Novini.bg
883 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Коцето

2020.02.13 | 01:01

2

Браво на спаидърмен за инициативата надявам се да привлече и още хора за в бъдеще

Петров

2020.02.11 | 19:56

1

Здравейте , вижте тази игра , забавна е!
https://golden-farm.biz/?r=1346879

Добави коментар

Водещи новини