Хоакин Финикс насочва вниманието към климатичната апатия с филм за умираща Земя

  • 07 февруари 2020 13:22

  • 345
  • 0
Хоакин Финикс насочва вниманието към климатичната апатия с филм за умираща Земя
© Getty Images

Холивудският актьор, активист и фаворит за "Оскар" Хоакин Финикс се превъплъщава в образа на медик, борещ се да спаси умираща Земя във филм - първи от поредица от 12 късометражни продукции, насочени към необходимостта от "пришпорване" на действията срещу климатичните промени, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Двеминутният филм, озаглавен "Пазители на живота", е заснет в сътрудничество с екодвижението "Бунт срещу унищожението" (Extinction Rebellion) и организацията "Амазон уоч" със седалище в Калифорния, чиято цел е опазването на Амазония.

Заснет в реанимация в Лос Анджелис, филмът проследява опита на лекари да спасят неизвестен пациент, чиито равни линии на жизнените показатели представляват заплахата от климатичните промени, обезлесяването и пожарите - от Австралия до Амазония.

Арестуваха Хоакин Финикс и Мартин Шийн на екологичен протест

"Това наистина е призив за действието. Хората не осъзнават, че все още има време, но само ако действаме сега и не направим съществени промени по отношение на потреблението. Не можем да чакаме правителствата да разрешат тези проблеми вместо нас. Отговорността за промяна и незабавни действия е наша", гласи посланието, отправено от Хоакин Финикс.

Освен Финикс в краткия филм, режисиран от Шон Монсън, участват и други холивудски звезди - Росарио Доусън, Матю Модайн, Уна Чаплин, Корианка Килчър, и музикантът Албърт Хамънд младши от група "Строукс".

Последвайте канала на

Novini.bg
345 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини