Любители на животни влизат с взлом в жилища в Ухан, за да спасяват домашни любимци

  • 03 февруари 2020 18:35

  • 1713
  • 0
Любители на животни влизат с взлом в жилища в Ухан, за да спасяват домашни любимци
© Getty Images/Guliver

43-годишен мъж, който е родом от град Ухан, откъдето започна разпространението на новия коронавирус, разказа, че се покатерил по водосточна тръба до третия етаж на сграда, за да проникне в жилището на двойка на средна възраст, предаде Ройтерс.

Лао Мао не е крадец, който влиза с взлом - "мисията" му е да храни две изгладнели котки, които са като хванати в капан от 10 дни. Той открил животинките под канапе. Собствениците им заминали на тридневна екскурзия, но не могли да се върнат поради наложените ограничения в транспорта след разпространението на новата форма на пневмония. Те научили за Лао Мао от социалните медии и се свързали с него с молба да се притече на помощ на котките им.

"Доброволци от екипа ни, сред които и аз, са спасили над 1000 домашни любимци от 25 януари", поясни Лао Мао.

Междувременно Световната здравна организация (СЗО) оповести, че обявява война на дезинформацията, свързана с новия коронавирус, предаде Франс прес.

Генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус заяви на среща в Женева, че ръководената от него организация ще води борба със слуховете и дезинформацията. "За целта осъществихме сътрудничество с Гугъл, за да може търсещите вести за новия коронавирус хора да видят първо информации на СЗО", каза той. Гебрейесус отбеляза, че социални медии, като Туитър, Фейсбук, Тенсент и Тикток, също са взели мерки за ограничаване на дезинформацията. В ежедневния си бюлетин за новата форма на пневмония СЗО уточни, че информациите невинаги са точни. Екипи на СЗО в целия свят работят 24 часа в денонощието, за да идентифицират най-разпространените слухове за новия коронавирус, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
1713 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини