Коледни подаръци за Терез и Масуд

  • 11 декември 2019 13:08

  • 1179
  • 2
Коледни подаръци за Терез и Масуд
© Facebook/FELIDA Big Cat Centre

Коледа дойде по-рано за българските тигърчета Терез и Масуд.

Порасналите хищници получиха празничните си подаръци в спасителния център за големи котки "Фелида" в Холандия. Дар имаше и за техния чичо Иван-Асен, пише в. "България днес".

Макар торбите с лакомства да са еднакви за трите животни, всяко от тях реагира по различен начин. Терез и Масуд избират да разкъсат подаръците яростно, по подобие на нетърпеливите деца в коледната сутрин. И докато единият от лъвовете загуби интерес и се насочва към другите си дневни занимания, то другият брат поглежда на подаръците си като играчка и дълго време си играе с тях.

Търсят гаджета на Терез и Масуд

"Терез и Масуд много се изненадаха, че Дядо Коледа ги е навестил. Те бяха много любопитни да разберат какво има в торбите", разказаха от "Фелида", които полагат най-добрите грижи зи тигърчетата.

Далеч по-обрана е била реакцията на чичо им. "Иван-Асен видя, че има подарък, но не беше много впечатлен", казаха още от спасителния център за големи котки. Тигърът хвърля кратък поглед на торбата, но предпочита да си легне до нея и да поспи. "Нека да не забравяме, че това е котка. И точно този ден изглеждаше малко мързелив", обясниха гледачите му. Други се пошегуваха, че Иван-Асен вероятно не вярва в Дядо Коледа и затова не приема подаръка на сериозно.

Терез и Масуд разчувстваха с тежката си история веднага след раждането си. Часове след появата си на бял свят в началото на септември 2017 година лъвчетата бяха отхвърлени от майка си и изпотъпкани от нея пред погледите на десетки посетители. Братчетата живееха в ужасни условия в зоопарка в Разград, а след това имаше идея да бъдат преместени в зоокъта в Пазарджик. След намесата на природозащитни организации и дори протести в центъра на столицата животните бяха изпратени в Холандия. В спасителния център в европейската държава Терез и Масуд живеят в условия, които максимално се доближават до естествената им среда.

В момента лъвовете са на две години и се развиват отлично, като според гледачите им няма и спомен от преживения стрес в началото на живота им.

Последвайте канала на

Novini.bg
1179 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.12.11 | 14:27

2

"Коледа дойде по-рано за българските тигърчета Терез и Масуд." До колкото ми стигат познанията - това са лъвове, ама знам ли?

Peter simeonov

2019.12.11 | 13:28

1

Masud ,Teres bulgarian names

Добави коментар

Водещи новини