В близките пет години ще има полет до Луната, смята руски космонавт

Космосът ще е точно на младите, и мисля, че в близките пет години ще има полет до Луната. Това каза в руският космонавт Александър Лазуткин, който бе почетен гост на Третия Научно-Технически форум "Дни на авиацията и Космоса", който се проведе на 30 ноември и 1 декември в залите на Руския културно-информационен център в столицата.

"Бих искал да доживея до онзи момент, когато младите ще полетят на Марс, допълни Лазуткин". Руският космонавт Александър Лазуткин е бординженер на космическия кораб Союз ТМ-25 с командир Василий Циблиев. На 10 февруари 1997 г. Лазуткин излита в Космоса, където остава 184 денонощия и 22 часа на "Орбиталния комплекс "Мир"", а на 15 август 1997 г. екипажът се завръща на Земята.

"Когато станах космонавт имах мечта да полетя първо на Луната, и след това на Марс. Когато се присъединих към космическия отряд разбрах, че нямам шансове да излетя на Луната, тъй като там ще вземат онези, които вече са летели в космоса. А на Марс пък ще вземат онези, които вече са били на Луната", каза още той.

НАСА: Съмняваме се, че до 2024 година ще бъдат изпратени астронавти на Луната

Лазуткин добави, че продължава активно да работи в предприятието, произвеждащо космически технологии. "Чета лекции на ученици и студенти, имам свои собствени разработени образователни програми за бъдещите космонавти".

"За тези, които искат да стават космонавти искам да ги предупредя, че това е много трудна професия и не е за всеки. Това е единствената професия, която може да ви покаже реално как е устроен нашият свят, не Земята, а целият свят - Вселената. Има голяма разлика между това да знаеш на теория как е устроена Вселената, и да я видиш! Трудно е да си космонавт, опасно е. Но веднъж минете ли бариерата - няма да съжалявате", обобщи той.

Коментари

 1. 2019.12.03 | 12:49

  Цървули!!!Вярно е!!!Американците се връщат на Луната и отиват на Марс!!!До края на века ще колонизират цялата Слънчева Система!!!В Рускенефа през това време ще асфалтират няколко улици в големите градове и ще изобретят топлата вода за лични нужди!!!Ура и Слава!!!

 2. 2019.12.03 | 10:03

  Лунната мисия ще бъде осъществена от Европа, САЩ, Канада и Япония.
  Русия не е допусната.

  1. 2019.12.03 | 11:51

   Даам те Руснаците само ще ги закарат.

 3. 2019.12.03 | 10:01

  ДА ЩЕ ИМА, НО НЯМА ДА Е РУСКИ.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Избрано от Интернет