Черен лебед наби голдън ретрийвър в Китай

  • 20 ноември 2019 12:06

  • 1602
  • 0
Черен лебед наби голдън ретрийвър в Китай
© Pixabay

Куче от породата голдън ретрийвър е било нападнато и почти удавено от черен лебед, бранещ територията си, пише в. "Дейли стар".

Инцидентът се е разиграл в Китай. Стопанката на кучето Сишъ, представила се като г-жа Чжан, е споделила кадри от необичайната схватка. По думите ѝ миналата година питомецът ѝ е бил нападнат от същото "зло" пернато.

В началото на видеото може да се види как Сишъ се плацика по кучешки в изкуствено езеро в град Чънду в югозападната част на Китай. Водното забавление на ритривъра не остава незабелязано за черния лебед, който скоростно се спуска към него. Когато стопанката съзира познатия ѝ пернат нападател, се чува възгласът ѝ: "О, не. Лебедът идва".

Скандинавски лебеди пристигнаха във Варна

В следващият момент птицата се озовава върху главата на кучето и започва да го кълве и "удря" с криле, очевидно опитвайки се да го удави. Сишъ същевременно прави отчаяни опити да отплува извън обсега на пернатия си враг. Лебедът обаче не се отказва и продължава да налита стремително. За щастие кучето успява да се задържи над водата и да доплува на безопасно място на брега. Пернатото се оттегля, очевидно доволно, че е успяло да прогони натрапника.

Г-жа Чжан споделя, че нито кучето ѝ, нито злият нападател са пострадали при инцидента, за който се опасява, че няма да е последен.

Лебедът е един от няколкото екземпляра, отглеждани в плен в района.

Последвайте канала на

БТА
1602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини