Астронавтите ще пекат експериментално бисквити в космоса

  • 03 ноември 2019 15:35

  • 371
  • 0
Астронавтите ще пекат експериментално бисквити в космоса
© Pixabay

Астронавтите ще пекат експериментално бисквити с шоколадови парченца в космоса в специална фурна, която ще им бъде доставена на Международната космическа станция утре с товарния кораб "Сигнус", съобщи Би Би Си.

С пекарските си експерименти астронавтите ще тестват въздействието на високата температура и липсата на гравитация върху формата и плътността на бисквитите. Тестото се осигурява от веригата "Дабъл трий" на хотелите "Хилтън".

Експерименталната фурна "Zero-G Oven", с която може да се пече храна в безтегловност, прилича повече на тостер. Температурата в нея може да достига до 363, 3 градуса Целзий. С такава фурна продължителните полети в космоса могат да станат по-приемливи.

Сапсулата "Сигнус" на корпорация "Нортроп Груман", която беше изстреляна вчера следобед към МКС, превозва около 3,7 т товари. В нея има и друго необичайно оборудване - предпазна жилетка срещу радиация и части за спортен автомобил. Астронавтите ще тестват ефикасността на жилетката. Компанията "Ламборгини" пък иска да провери ефекта на космоса върху карбонови влакна.

Последвайте канала на

БТА
371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини