-
25 октомври 2019 08:30
- 2878
- 2
Европа е много повече от просто древна история, крале и кралици, замъци и църкви. Европа също е дом на някои от най-вкусните и интересни храни в света - но какво трябва да ядете и къде? Ето някои примери за традиционна европейска храна, според проучване на foodpanda.
Нека ви покажем пътя на европейската кулинария и вкусовите различия в няколко страни.
1. Палачинки в Чехия - Чехия вероятно е най-известна с голямото си разнообразие от бири, но страната също така предлага някои вкусни храни. Едно от задължителните ястия в Прага са палачинките. Тези десерти, подобни на креп, се пълнят с плодово сладко и се сервират на руло.
2. Къривурст в Германия - В Германия всичко е бързо! В Германия има стотици разновидности наденица, но една от най-популярните версии за бързо хранене къривурст. Наденицата се нарязва и се сервира с кетчуп и къри на прах, поръсени отгоре.
3. Пица в Италия- Малко са страните, добре известни с чудесната кухня като Италия. И докато в италианската храна има повече от пица и тестени изделия, все пак трябва да опитате оригинала в Неапол.
4. Херинга в Холандия - Продължавайки списъка на традиционната европейска храна в Холандия, всичко с херинга. С уникалния холандски процес на консервиране на херинга малката сребриста риба се е превърнала в символ на холандската храна.
5. Гулаш в Унгария - Сърдечните унгарци ядат гулаш от векове. Обикновено е гъста яхния (или понякога супа) с месо и зеленчуци, подправена с червен пипер. Най-добре се сервира в купа с хляб и с бира.
6. Crème Catalan в Каталуня, Испания - В съответствие с традицията, брюлето с ядки може да е много френско, но най-доброто ястие с карамел идва от Каталуня.
7. Яхния в Ирландия - Може би това е прочутото ядене в мокро ирландско време. Традиционно приготвена от агнешко месо, тази яхния е най-добрата в рекордите на Гинес.
8. Баница в България - Най-доброто от българската храна се крие в нейната Баница, смес от яйца, българско сирене, тесто, изпечено на фурна. Сервира се като храна за закуска, може да се яде гореща или студена, но е вкусна по всяко време на деня. Баница със спанак (спаначена баница), мляко (млечна баница) или тиква (тиквеник / Тиквеник) - всичко това е отличен избор, а в цяла България има много специални пекарни само за баница.
Последвайте канала на
Свързани новини
Четирима от ЦСКА - София аут за Лудогорец, групата на "червените"
Станислав Генчев: Информацията за Левски не е истина
Първата стъпка е направена, общенски съветник обеща модерен стадион на Левски
Локо (Пловдив) ще пробва да спре серията на Крумовград в търсене на излаз в Европа
Григор излиза днес за трета победа срещу Нишиока
Ще се върне ли Черноморец в играта или Балкан ще се доближи до финала в НБЛ?
Коментари 2
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
"Маркет Линкс": При избори днес ГЕРБ-СДС биха имали 80 депутати, а ПП-ДБ - 55
10 май 202410:18
Калин Стоянов: Към момента има само четири сигнала за нарушаване на изборното законодателство
10 май 202412:10
Президентът Радев връчи наградите "Учител на годината"
10 май 202411:11
Заповед: На 14 май тези ученици няма да учат
10 май 202411:43
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски към премиера Главчев: България какво е отстъпила?
10 май 202410:15
Отвлякоха момиче в Кърджали
10 май 202411:11
Изписаха 2-годишното дете, което бе простреляно в главата във Враца
10 май 202411:10
Путин предложи Михаил Мишустин за премиер
10 май 202409:51
Цената на дюнера в Германия скочи до небето, поискаха правителството да вземе мерки
10 май 202410:42
2019.10.25 | 10:37
Хахаххахаха,тая статия бие по глупост и статиите ви за разни чалгаджии,а автора е явно някой див селяндур от северозапада,който по цял ден маа пръжки с лук и баница със свинска мас!!!
2019.10.25 | 12:45
Според мен пък, ти си един недомаслен селтак.