-
25 октомври 2019 08:30
- 2890
- 2
Европа е много повече от просто древна история, крале и кралици, замъци и църкви. Европа също е дом на някои от най-вкусните и интересни храни в света - но какво трябва да ядете и къде? Ето някои примери за традиционна европейска храна, според проучване на foodpanda.
Нека ви покажем пътя на европейската кулинария и вкусовите различия в няколко страни.
1. Палачинки в Чехия - Чехия вероятно е най-известна с голямото си разнообразие от бири, но страната също така предлага някои вкусни храни. Едно от задължителните ястия в Прага са палачинките. Тези десерти, подобни на креп, се пълнят с плодово сладко и се сервират на руло.
2. Къривурст в Германия - В Германия всичко е бързо! В Германия има стотици разновидности наденица, но една от най-популярните версии за бързо хранене къривурст. Наденицата се нарязва и се сервира с кетчуп и къри на прах, поръсени отгоре.
3. Пица в Италия- Малко са страните, добре известни с чудесната кухня като Италия. И докато в италианската храна има повече от пица и тестени изделия, все пак трябва да опитате оригинала в Неапол.
4. Херинга в Холандия - Продължавайки списъка на традиционната европейска храна в Холандия, всичко с херинга. С уникалния холандски процес на консервиране на херинга малката сребриста риба се е превърнала в символ на холандската храна.
5. Гулаш в Унгария - Сърдечните унгарци ядат гулаш от векове. Обикновено е гъста яхния (или понякога супа) с месо и зеленчуци, подправена с червен пипер. Най-добре се сервира в купа с хляб и с бира.
6. Crème Catalan в Каталуня, Испания - В съответствие с традицията, брюлето с ядки може да е много френско, но най-доброто ястие с карамел идва от Каталуня.
7. Яхния в Ирландия - Може би това е прочутото ядене в мокро ирландско време. Традиционно приготвена от агнешко месо, тази яхния е най-добрата в рекордите на Гинес.
8. Баница в България - Най-доброто от българската храна се крие в нейната Баница, смес от яйца, българско сирене, тесто, изпечено на фурна. Сервира се като храна за закуска, може да се яде гореща или студена, но е вкусна по всяко време на деня. Баница със спанак (спаначена баница), мляко (млечна баница) или тиква (тиквеник / Тиквеник) - всичко това е отличен избор, а в цяла България има много специални пекарни само за баница.
Последвайте канала на
Свързани новини
Реал Мадрид не сгреши и ще гледаме Ел Класико за Суперкупата
Георги Иванов: Не ми е фикс идея да бъда харесван
Официално: ЦСКА - София продаде головата си машина
Невероятно! Милена Тодорова се качи на подиума в Световната купа по биатлон
Георги Бобев в "Интервюто на Sportal.bg": Аби е роден победител
Казусът с Антон Зингаревич влиза в Народното събрание
Коментари 2
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Кабинетът "Желязков" готов! БСП с 4 министерства, три за Слави
09 януари 202521:47
Водещите новини! Кирил Петков: Правосъдието и бюджетът са заложници на ГЕРБ. Зеленски към САЩ и Германия: Путин ни нападна заради вас
09 януари 202518:56
Шефът на ДАНС: Пребиваващи в регистрационно-приемателния център "Враждебна" сирийци са слушали песни, свързани с ИД
09 януари 202520:03
Полицията погна лихвари в София
09 януари 202519:04
Енергийният експерт Мартин Владимиров посече бизнеса за компенсациите за тока
09 януари 202520:36
Три коли се сблъскаха в Пловдив
09 януари 202520:45
Иран: Арестуван по обвинения в шпионаж швейцарец се самоуби в затвора
09 януари 202520:40
САЩ одобри военна помощ за Украйна на стойност 500 милиона долара
09 януари 202520:10
Синът на Пъф Деди също е обвинен в изнасилване
09 януари 202520:15
2019.10.25 | 10:37
Хахаххахаха,тая статия бие по глупост и статиите ви за разни чалгаджии,а автора е явно някой див селяндур от северозапада,който по цял ден маа пръжки с лук и баница със свинска мас!!!
2019.10.25 | 12:45
Според мен пък, ти си един недомаслен селтак.