Класическа музика "слуша" водата в София за Международния ден на водата

  • 22 март 2012 07:09

  • 2845
  • 0
Класическа музика "слуша" водата в София за Международния ден на водата
©

На 22 март отбелязваме Международния ден на водата. Инициативата е на ООН, а целта е да бъде обърнато внимание на нуждата от чиста вода и съответно – правилното използване на ресурсите.

Решението да бъде отбелязван специален ден на водата беше взето от Генералната асамблея на ООН през 1992 година. От следващата година 22 март се отбелязва официално.

През тази година основната тема е "Водата и сигурността на храните", отбелязват от ООН, като идеята е да покаже и свързаното с храната потребление на вода. Статистически всеки от нас пие между 2 и 4 литра вода всеки ден. Но и храните "пият" вода – за производството на 1 килограм телешко месо например са необходими 15 хил. литра вода, а на 1 килограм пшеница – 1,5 хил. литра вода.

На планетата живеят 7 млрд. души, а до 2050 година се очаква населението да достигне до 9 млрд. души. В много региони хората страдат от липсата на прясна вода и от недохранване. Именно на този проблем трябва да обърнем внимание днес, коментират от ООН

Множество инициативи са предвидени в централата на организацията в Рим.

У нас също са предвидени интересни инициативи. Концесионерът на столичното ВиК - дружество "Софийска вода" например съобщиха, че ще монтират система, от която ще звучи класическа музика в пречиствателната станция "Бистрица". 

Така освен да пречистваме питейната вода по надеждния конвенционален метод, ще се опитаме да повлияем положително върху нейната кристална решетка, използвайки нетрадиционния метод, основаващ се на изумителното свойство "памет" на водата, разказват от фирмата. 

Доказано е, че водата може да "запомня" структурата на всичко, което я заобикаля, да "възприема" енергията и вълните около нея. Направени през годините опити показват, че ако над съдове с вода звучат музика, смях или мили думи, при замръзване тя образува красиви симетрични кристали, докато ако водата "слуша" грозни думи, тежка музика или караници, решетката става неправилна и с несиметрична форма.

По-късно - в 18:30 часа в градинката пред "Кристал” ще бъде открита официално и фото-изложбата "Водата е живот – животът е хубав”. Изложбата е организирана от Българското каяк общество (БКО). 

Снимките показват невероятни природни кътове, достъпни само по вода. Привържениците на водни спортове са успели да запечатат моменти на фотолента, обхождайки света по вода. А с помощта на изложбата тези снимки ще станат достояние на всички през следващите две седмици.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2845 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини