Кунг фу театърът на Джаки Чан идва за първи път у нас

Кунг фу театърът на Джаки Чан пристига за първи път у нас. В София спектакълът "11 война" ще бъде представен на 4 декември в зала 1 на НДК. На следващия ден трупата ще гостува в Пловдив, а на 11 декември - във Варна, съобщиха организаторите от "Дегрис".

"11 война" е съчетание от бойно изкуство, което обединява в себе си култура, философия, древни традиции и танц. Акробатичните изпълнения на ръба на човешките възможности са следствие от всекидневни физически тренировки на човешкото тяло и абсолютен контрол на вътрешната енергия. Шоуто е с концептуални визуализации и декор, въздействаща музика и светлинни ефекти.

Сюжетът се развива в шест действия, които разказват истории за кунг фу майстори, постигнали духовна и физическа хармония. Артистите представят съчетания, свързани с петте елемента - метал, дърво, земя, огън и вода. Всеки от петте животински стила в кунг фу, който отразява движенията, характеристиките и поведението на животните, символизира маймуна, змия, тигър, жираф и дракон. Има притча за духовната сила, история на изкуството кунг фу със съвременен танц, танц с хартиени чадъри от практиката тай чи, воински танц с така наречените "водни ръкави" и танц на всички артисти без музикален съпровод.

Джаки Чан е китайски актьор, режисьор, продуцент, сценарист, специалист по бойни изкуства, певец и каскадьор. В своите филми е известен с акробатичен боен стил, придружен с комични елементи, използване на подръчни оръжия и новаторски каскади. Той започва кариерата си през 70-те години на 20-и век и оттогава участва в над 150 филма. Отличен е със звезда на Алеята на славата в Холивуд.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Избрано от Интернет