Как да съчетаем забързаното ежедневие със здравословен хранителен режим

  • 07 октомври 2019 16:25

  • 1147
  • 0
Как да съчетаем забързаното ежедневие със здравословен хранителен режим
© Pixabay

Всички знаем колко трудно е да се храним здравословно в забързаното ежедневие. Тичаме от задача на задача и рядко планираме с какво ще се храним през деня. А и с всички разнообразни опции за бързо хранене навън, става все по-трудно да правим здравословни и рационални избори, когато сме гладни.

Изкушенията дебнат отвсякъде и често, за да презаредим батериите, прибягваме към някоя нездравословна опция – я баничка, я някое десертче. И това, в комбинация с високо ниво на стрес, може много лесно да доведе до различни здравословни проблеми: покачване на теглото, целулит, срив в имунната система, диабет и т.н.

Ето и няколко предложения от MY BEAUTY MADNESS AND ANTOINETTE PEPE за здравословен начин на живот в забързаното ни ежедневие:

•    Носете здравословни храни под ръка: Винаги е добре да носим в чантата нещо, което да ни спаси, ако се окаже, че нямаме време за пълноценен обяд. Дали ще са сурови ядки, сушени или пресни плодове е въпрос на вкус и личен избор. Така вместо да прегладняваме, ще имаме с какво да се залъжем, докато се освободим.

•    Нека мислим в дългосрочен план: Ако все пак, се наложи да се отбием до магазина, за да си купим храна, нека зачеркнем мисълта “нищо няма да ми стане от един път”. Само след няколко месеца ще изградим нездравословен навик, от който ще ни изключително трудно да се отучим.

•    Хидратация: Носете със себе си бутилка с вода, за да си напомняте колко е важно да консумирате достатъчно количество вода ежедневно. Така ще забързаме метаболизма, ще борим целулита и… ще бъдем по-свежи, което е важно, когато сме затрупани с работа. Хубаво е да пием вода половин час преди хранене или 2 часа след това. И нека подчертаем – фрешовете са страхотни, но те не заместват водата. А как да разберем колко вода да консумираме дневно? На 1кг. телесно тегло се пада 30мл. вода.

•    Предварителното планиране на менюто за деня: И не, не е никак трудно, когато да свикнем да планираме. Само до няколко месеца ще изградим навик (6 месеца) и след това ще ни е много по-лесно да правим здравословни избори. А ако ни е трудно да се храним здравословно навън, може би е добра идея, да приготвяме храната си от предния ден и да я взимаме с нас. Същото важи и за вечерята. Ако ще готвим, е добре да сме си намислили какво точно искаме да сготвим и да сме напазарували, за да се улесним максимално. Ако пък ще се възползваме от поръчка на храна за вкъщи, хитър трик е да си поръчаме желаните неща още сутринта с насрочен час за доставка, през foodpanda. Така, не само, че храната ще е на линия навреме и няма да се налага тепърва да я чакаме, но и ще сме си подготвили желаното меню, без риск, след тежкия работен ден, да се изкушим от снимката на мазна пица и да загърбим тотално здравословните си намерения.

•    Не се хранете, докато работите: Дайте си шанс да храносмилате добре и да се насладите на обяда си по време на работа. Изберете кътче, далеч от бюрото, за да можете да се фокусирате върху храненето.

•    Не пропускайте закуската: Колкото и да бързаме сутрин, винаги може да намерим няколко минути да похапнем, за да имаме енергия и да ускорим метаболизма. Дали ще е кисело мляко с плодове или филийка хляб с авокадо: има толкова много лесни и здравословни опции.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1147 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини