Шумахер е в съзнание след "тайно лечение"

Седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е в съзнание, след операцията по трансплантация на стволови клетки,съобщава THE SUN.

Той бе приет преди два дни в болница в Париж за „тайно лечение", предаде Дарик. 50-годишният пилот е бил подложен на терапия със стволови клетки, която ще засили имунитета му. Той е в ръцете на един от най-добрите кардиохирурзи в света - Филип Менаж.

69-годишният лекар се счита за светило в медицината. Той е специалист по лечение на сърдечна недостатъчност, използвайки чужди стволови клетки.

Още през 2000 г. Менаж и екипът му за първи път правят подобна операция и трансплантира клетки в сърцето на пациент с тежък сърдечен проблем. Клетките са взети от бедрения мускул на болния и са преместени в сърцето му. Операцията протича гладко и усложнения няма. 14 години по-късно лекарят прави първата такава операция, но с клетки от чужд донор.

Припомняме, че Шумахер пострада тежко през 2013 г., когато падна по време на ски ваканция и удари главата си. Германецът получи травма на мозъка и прекара известно време в кома. След като се събуди, семейството му го прибра в имението им в Швейцария, а информацията за състоянието му е доста оскъдна.

Транспортирането на шампиона в Париж е преминала при строги мерки за сигурност. Според близки до семейството, това не е първото такова лечение със стволови клетки за Шумахер. Процедурата, която ще извърши доктор Менаж, ще помогне за повишаването на имунитета и в борбата с възпаленията.

Коментари

  1. 2019.09.11 | 23:17

    Шуми с теб съм, ще се радвам отново да познаваш и обичаш любимите си хора, семейството си.

  2. 2019.09.11 | 14:48

    Шуми вярвам, че ще се възстановиш и пак ще ни радваш във ф1. Ние сме с теб и Господ е с теб.

  3. 2019.09.11 | 13:54

    И в какво се състой съзнателното му състояние? Да не би да може да следи с очи летяща муха и това го броят за съзнателно състояние. Моля не пишете глупости. Жан Тод каза, че Шумахер само бил усещал присъствие в стаята нищо повече.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Избрано от Интернет