Metallica дариха 1,5 млн. евро по време на европейското си турне

  • 04 септември 2019 07:45

  • 405
  • 0
Metallica дариха 1,5 млн. евро по време на европейското си турне
© Getty Images

Метъл величията Metallica са дарили общо 1,5 милиона евро на местни инициативи по време на европейската част от турнето си WorldWired tour, пише "Монитор".

Само в последните няколко месеца Джеймс Хетфийлд и компания отделиха 250 000 евро за детска онкологична клиника в Румъния и 40 000 паунда за бездомници в Манчестър. Общата цифра, която са инвестирали в благотворителност чрез собствената си фондация All Within My Hands Foundation вече официално е факт и се оказва много повече от очакваното. Пари са отделяни почти на всяка спирка от обиколката им на Стария континент, или общо на 25 дати.

В Туитър бандата написа: „ОГРОМНО благодаря на всички, които дойдоха на концертите ни в Европа и ни помогнаха да дарим 1,5 милиона евро на местни инициативи в 25 града”

Metallica основаха фондацията си All Within My Hands през 2017 г. и я посветиха на борбата с глада, повишаването на работната квалификация и други критични групи. Сайтът им редовно запознава с хора, преминали през обучение в тези локални структури и променили живота си към по-добро.

Последвайте канала на

Novini.bg
405 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини