Серия от магнитни бури удря Земята

Серия магнитни бури се очакват над България около 17 и 18 август. При тях може да се очакват леки колебания на напрежението в електроенергийната мрежа и едва доловими колебания в спътниковите системи за комуникация.

Промените в магнитното поле обаче може да повлияят на скоростта на реакциите, върху работата на сърдечно-съдовата система, което да предизвика сърдечни болки, мигрена, отпадналост и т.н.

Ефектът на слънчевите изригвания, които въпреки че се получават на огромно разстояние от нас, оказват своето влияние в промяна на магнитното поле на Земята, а това определено може да ни се отрази.

"Обикновено отпаднал човек по-трудно се концентрира - говорим за здрави хора, чувства едно тъпо главоболие, тегаво му е през деня, допуска елементарни грешки, които в работата си не би трябвало да допуска, разсеян е в действията си. Това дори може да е причина и за едно ПТП, за една трудова злополука", каза психиатърът д-р Веселин Герев пред Bulgaria ON AIR

Магнитните бури могат да повлияят и на съня ни, но най-вече те се отразяват на хората със сърдечни проблеми.

Психиатърът обясни още, че в днешно време сме станали много по-чувствителни на магнитните бури, защото живеем доста по-изолирани от магнитното поле на Земята, когато сме затворени в помещение, кола или на друго място.

"Хората, които са застрашени - това са тези с психични разтройства или с кардиологични проблеми, те трябва да пребивават тези дни повече на закрито", посъветва Д-р Герев.

По думите му най-добре е да си стоим вкъщи, зад дебелите стени, за да се изолираме от колебливото магнитно поле и добави още, че то може да се отрази пък добре на хората с проблеми с паметта, ставите или с някаква склероза, защото това явление действа съдоразширяващо.

Все пак д-р Герев напомни на всички с хронични заболявания, че в този период трябва да си приемат редовно лекарствата.

Коментари

 1. 2019.08.08 | 03:52

  Странно. Кой е източникът ви на информация, че идват магнитни бури? Защото на страницата на официалната обсерватория за геомагнитни изследвания на БАН пише, че се очакват 27 много спокойни денонощия без дори слаби магнитни смущения. Страниците на НАСА и на руската академия на науките твърдят същото. Имаше магнитно смущение на 6 август, но къде видяхте бури...

 2. 2019.08.08 | 03:03

  Изригването, което ще промени света!

  Смъртоносен изстрел - Момента приближава
  vbox7

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет