Кулинарен фестивал "Пълнената чушка - най-вкусната левченска традиция" се организира за първи път в град Левски

  • 06 август 2019 12:32

  • 834
  • 0
Кулинарен фестивал "Пълнената чушка - най-вкусната левченска традиция" се организира за първи път в град Левски
© pixabay

Кулинарният фестивал "Пълнената чушка - най-вкусната левченска традиция" се организира за първи път в град Левски на 31 август, съобщи кметът на община Левски Любка Александрова, предаде БТА.

В град Левски още от съществуването му като селище, от бабите и от майките си знаем, че всяка уважаваща себе си домакиня пълни червени чушки за панаира на селището, който от 100 години посреща гости, близки и приятели, посочи Александрова.

Община Левски реши да съхрани тази традиция, кулинарното наследство на българина, и да го превърне в празник, като освен в домовете, го изнесе и в центъра на града - в парка до общината, допълни тя.

"Желаем с този фестивал да създадем възможност за среща на традицията с новото поколение и да възпитаваме здравословен начин на живот", каза кметът.

"Първият по рода си фестивал на пълнената чушка ще се състои на 31 август - събота, 17.00 часа, и целта ни е да го превърнем в емблема на региона и възможност да привлечем повече гости и туристи", каза Александрова.

Председател на журито ще бъде Катето Евро. Ще има състезания в две категории - "Най-автентична рецепта за пълнена чушка", и "Най-уникална рецепта". Наградите са бижута във формата на Златна, Сребърна и Бронзова чушка. "За всички гости ще има вкусни пълнени чушки и след дегустация те ще могат да определят своите фаворити", допълва кметът.

Заявки за участие се приемат до 15 август от желаещи от цялата страна на адрес obr_levski@mail.bg и в Общинския отдел "Образование, култура и спорт"/0885-372-220/.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
834 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини