Годзила редовно тероризирала собственичката си (снимки + видео)

  • 06 март 2012 20:23

  • 4738
  • 2
Годзила редовно тероризирала собственичката си (снимки + видео)
©

Възрастна жена от щатския град Оуклънд е станала затворник на собствената си 12-килограмова пуйка, съобщава Detroit Free Press.

Шестдесет и деветгодишната Една Гейслър нарича едрата си палавница Годзила, защото тя постоянно я следяла и осъществявала над нея истински физически тормоз.

Гейслър разказва за случаи, в които след пазаруване в близката бакалия пуйката-гигант не й позволявала да премине през входната врата на къщата си.

"Често пъти трябва да ставам в шест сутринта, за да я избягвам", жалва се възрастната собственичка.

Въпреки опитите на Една Гейслър да промени своето разписание с идеята да не се засича с хищната пуйка, последната се оказала доста умна, особено за представител на конкретния вид. Пернатата Годзила си намерила друг човек, когото да тормози. "Щастливецът" се оказал приятелят на Една – Рик Рейд, който разказва, че пуйката се втурвала към него, винаги когато отварял вратата на минивана си.

"Пуйката се втурваше директно към вратата. Дори веднъж успя да ме захапе по рамото", жалва се Рейд.

Рик и Една са категорични, че чевръстата пуйка Годзила се държи така, все едно е собственик на района, който те обитават.

Експертът по диви животни Тим Пейн споделя пред Detroit Free Press, че пуйките действително са известни с агресивният начин, по който защитават собствените си територии, но от друга страна повечето от тях се страхуват от хората, пише inews.

"Птицата вероятно е атакувала, а човекът е отстъпил. Подобно реакция подсказва на птицата, че това, което прави, е добро за нея. С времето това засилва агресивното й поведение.", казва Тим Пейн.

Според него, за да се превъзпита Годзила, е необходимо хората на свой ред да станат агресивни:

"Птицата трябва да бъде подгонена настървено и човекът да се превърне в нападател. Пуйката трябва да се научи кой е босът."

Една Гейслър обаче настоява, че не желае пуйката да бъде убивана, а просто прогонена, за да може да работи спокойно в градината си.

От Detroit Free Press шеговито допълват, че ловният сезон в местността стартира през април...

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
4738 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Наталия

2012.03.07 | 17:42

2
Този нов комплекс се състои от две вили които могат да бъдат наемани едновременно и индивидуално. Обзавеждането е по най-висок стандарт и предлага всичко необходимо за вашето удобство. Отличните условия за настаняване ги превръща в желано място за вашата ваканция... За повече информация посетете сайта ни: WWW.VILIKOSTEL.COM
cock

2012.03.07 | 15:54

1
ти включена ли си в цената?

Добави коментар

Водещи новини