Мъжете по-често се считат за атрактивни, в сравнение с жените

  • 02 май 2019 13:21

  • 333
  • 1
Мъжете по-често се считат за атрактивни, в сравнение с жените
©

Мъжете са по-склонни да се надценяват и да се считат за атрактивни, в сравнение с жените, проучиха немски специалисти от университета в Оснабрюк, пише в. "Метро".

Изследователите провели експерименти със 100 мъже и 100 жени на възраст между 18 и 30 години.

Техният индекс на телесната маса бил между 18,5 и 23,5. За сравнение - идеалният индекс се счита 21,5 за дамите и 2715 за представителите на силния пол.

От получените данни се оказало, че мъжете са склонни да надценяват своя външен вид, докато жените го подценявали.

Ръководителката на екипа Мона Фогес твърди, че това е първото проучване от този тип. От получените резултати ставало видно, че свръхувереността на мъжете за тяхната външност им носи ползи.

Проведени били експерименти, в които били показвани снимки с различни телосложения, на които били сменяни главите. Мъжете давали по-високи оценки на комбинациите, в които фигурирали собствените им лица, независимо от това, колко са атлетични силуетите. В същото време дамите имали склонност да се подценяват, когато видят собственото си изображение. Очевидно има двойни стандарти относно това как жените и мъжете оценяват собствената си атрактивност. 

Последвайте канала на

БТА
333 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2019.05.02 | 16:11

1

Да жените са по лицемерни и се правят на скромни, но всъщност е невъзможно да намериш жена която да признае че е по грозна от друга

Добави коментар

Водещи новини