Мъжете с буйни бради имат по-малки тестиси

  • 11 април 2019 13:29

  • 573
  • 1
Мъжете с буйни бради имат по-малки тестиси
© Pixabay

Научно изследване на съвместен екип от Университета на Западна Австралия и Университета в Цюрих установи, че мъжете с гъста брада имат по-малки тестиси от тези без или с рядка брада, съобщи в. Мирър.

Изводът се базира на проучване сред мъжки маймуни. Учените изследвали 100 различни вида примати. Те забелязали, че мъжкарите с големи тестиси нямат много окосмяване по лицето си, а силно окосмените имат малки полови атрибути. Освен това, те констатирали, че двете качества са несъвместими или това се случва твърде рядко, тъй като изисква много енергия. Това е възможно да бъде валидно и при хората.

Един от авторите на изследването - приматологът Сирил Грюйтер - обясни, че при различните видове маймуни има големи различия в размера на тестисите. При някои видове примати тестисите на мъжкарите са колкото зрънце на черен пипер, при други - колкото топка за тенис.

Мъжкарят-оплодител от някои видове примати успява да надделее над своите съперници, като произвежда повече сперма. При други маймуни отблъскването на съперниците става с помощта на външния вид - мъжкарят има белези като брада, грива или друго буйно окосмяване - често с ярка окраска, - които показват неговия статут на оплодител. Изводът е, че при маймуните можеш да бъдеш надарен откъм окраска или анатомично, но никога това не се случва едновременно. 

Последвайте канала на

БТА
573 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван

2019.04.11 | 19:56

1

Те и жените с големи (виснали) цици имат тесни пички.

Добави коментар

Водещи новини