Женското полярно мече от берлинския Тиерпарк беше кръстено Херта

  • 02 април 2019 13:28

  • 586
  • 1
Женското полярно мече от берлинския Тиерпарк беше кръстено Херта
© Pixabay

Роденото неотдавна полярно мече в берлинската зоологическа градина Тиерпарк беше кръстено Херта на името на футболния отбор от германската столица.

"Берлин си има нова любимка и ние с гордост станахме нейни кръстници", написа в страницата си в Туитър първодивизионният футболен отбор.

Тимът, основан през 1892 година, дължи името и цветовете си /синьо и бяло/ на парен кораб, на който е пътувал един от основателите на клуба.

Мечето се роди на 1 декември 2018 година и за пръв път беше представено на публиката в средата на месец март. Всяко раждане на полярно мече се посреща с голям ентусиазъм от берлинчани. Те от доста време търсят заместник в сърцата си на любимеца им Кнут, който развълнува цялата планета след раждането си през 2006 година в друга берлинска зоологическа градина, разположена в западната част на столицата. Кнут беше изоставен от майката си и беше отгледан от служител в зоопарка. Връзката на пухкавото фотогенично мече с новия си "родител" развълнува много хора по света, превръщайки го в планетарна знаменитост.

Последвайте канала на

БТА
586 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бай ти Ганя

2019.04.02 | 14:01

1

Е, не можахме ли да преведете tierpark от немски?
Пишете на български, моля ви.
Означава зоологическа градина, за да не се чувстват малоумни, четящите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини