Пощенски гълъб беше продаден за 1,25 милиона евро на търг

  • 18 март 2019 10:35

  • 688
  • 1
Пощенски гълъб беше продаден за 1,25 милиона евро на търг
© Pixabay

Отгледан в Белгия пощенски гълъб бе продаден за над 1,25 милиона евро на търг в интернет, като по този начин се превърна в най-скъпата в света птица от вида, предаде Франс прес.

Специализираният сайт Pigeon Paradise оповести, че рекордната сума е платена за мъжкия фламандски гълъб Армандо, отгледан в гълъбарника на Жоел Вершот. "Никой не очакваше, че ще бъде платена сума, надхвърляща 1 милион евро", се казва в информация на сайта. "За Армандо бяха платени 1 252 000 евро."

Не се съобщава самоличността на купувача. Според агенция Белга, той е китаец, който очевидно "ще използва птицата за репродуктивни цели, за да се появят на бял свят нови шампиони".

Интересът на китайски колекционери към пощенските гълъби датира от няколко години и стана причина рязко да нараснат сумите, платени за тези "шампиони", чиито постижения се състоят в това да се върнат първи в гълъбарника, след като в някои случаи са изминали стотици километри.

Според Pigeon Paradise, най-скъпият досега пощенски гълъб в историята на онлайн продажбите бе Ню Бликсем, който през ноември м.г. бе продаден за 376 000 евро от белгийския си собственик Габи Ванденабел.

Последвайте канала на

БТА
688 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Финес Гинес

2019.03.18 | 10:50

1

Има и по-скъпи гълъби, питайте Ердоган!

Добави коментар

Водещи новини