Дънки с въздух спасиха от удавяне германски турист в океана

  • 12 март 2019 13:43

  • 1095
  • 0
Дънки с въздух спасиха от удавяне германски турист в океана
© pixabay

Германски турист се спаси благодарение на импровизиран пояс от дънки, с който се задържал на повърхността, след като силните вълни го изхвърлили през борда в океана край Нова Зеландия, съобщава Ройтерс.

На 6 март 30-годишншят Арне Мурке плавал с яхта заедно с брат си в залива Толага край източния бряг на Северния остров на Нова Зеландия. Изведнъж духнал силен вятър и наклонил яхтата, а Мурке паднал през борда. Тъй като не успял да достигне спасителната жилетка, която брат му му хвърлил, Мурке се сетил за трик с дънки, който бил чувал по-рано.

"Без дънките нямаше да бъда тук днес. Те спасиха живота ми," каза ветроходецът по-късно.

Мурке завързал крачолите на дънките си и ги потопил във водата, така че да се напълнят с въздух. След това завързал и горната част на панталона и по този начин си направил пояс, с който се задържал на повърхността. Спасителният хеликоптер локализирал германските ветроходци след три часа и половина.

"Хубаво, че яхтата е имала високочестотно радио и две радоистанции за спешна сигнализация", коментира Крис Хеншоу - служител в Новозеландския спасителен координационен център - след инцидента.

Братята са туристи в Нова Зеландия. Те са продължили пътуването си с яхтата "Уаху" към Бразилия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1095 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини