Най-вероятно жени ще покорят отново Луната и ще стъпят първи на Марс

  • 12 март 2019 10:45

  • 627
  • 1
Най-вероятно жени ще покорят отново Луната и ще стъпят първи на Марс
© Twitter/Anne McClain

Следващият човек, който отново ще стъпи на Луната, най-вероятно ще бъде от женски пол, съобщи Франс прес, цитирайки директора на НАСА.

По думите на Джим Брайдънстайн с голяма доза вероятност първият покорител на Червената планета също ще бъде жена. Той припомни, че на 29 март за пръв път в историята две астронавтки ще направят космическа разходка извън борда на Международната космическа станция /МКС/.

Досега никога не е имало 100-процентов дамски екипаж за подобна мисия. На споменатата дата астронавтките Ан Макклейн и Кристина Кох ще извършат работи по поддръжка на МКС.

Понастоящем НАСА конструира най-мощната ракета за всички времена, кръстена EС-Ел-Ес /Space Launch System/и капсулата "Орион", с които е предвидено завръщането на хора на Луната през 2028 година. Що се касае до Марс, американското космическо ведомство планира пилотирана мисия до Червената планета през 30-те години на този век

Последвайте канала на

БТА
627 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2019.03.12 | 13:19

1

Цървули!!!Американците се връщат на Луната и отиват на Марс!!!До края на века ще колонизират цялата Слънчева Система!!!Технологично изостаналите Чебурашки ще лочат лосион за баня и ще берат гъби в Сибир!!!Ура и Слава!!!

Добави коментар

Водещи новини