Руски специалисти: Усвояването на Марс трябва да започнат роботи, а не хора

  • 03 март 2019 19:30

  • 1563
  • 3
Руски специалисти: Усвояването на Марс трябва да започнат роботи, а не хора
© Pixabay

С построяването на база на Марс трябва да се заемат роботи, а не хора. За хората тази задача ще е прекалено рискована, предаде ТАСС. Това заяви Евгений Дудоров, изпълнителен директор на научно-производственото обединение "Андроидна техника", което създаде новия руски човекоподобен робот Фьодор.

"Мисията на Марс е изключително рискована за човека. Затова си струва да се използват роботехнически комплекси, за да се създаде инфраструктура, да се произведат елементи за построяване на помещения и за добив на полезни изкопаеми", отбеляза Дудоров.

По думите му, няма да е възможно всичко, което е нужно за производството, да бъде доставено на друга планета с помощта на ракета-носител. Затова той предлага на Марс или други планети да бъдат изпратени роботехнически комплекси, които да създадат инфраструктура. Едва след това ще може там да пристигнат хора, смята Дудоров.

През месец юли м.г. бе оповестено, че през 2022 г. пръв на борда на новия космически кораб "Федерация" ще полети роботът Фьодор.

Последвайте канала на

БТА
1563 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
по болшевишки

2019.03.03 | 22:24

3

дам, два робота се е..ат , а третия пази дънките....

Крум Усаински-Крупник

2019.03.03 | 21:59

2

Цървули!!!На никой не му дреме какво мислят ватенките!!!Те нямат и няма да имат с какво да отидат на Марс!!!На Луната може да ги доставят Китайците,ако им се помолят!!!Велика Америка се връща на Луната и отива на Марс!!!Това е положението,другарки и другари-лумпени русосифилистични,безмозъчни!!!Ура и Слава!!!

кокиче

2019.03.03 | 21:21

1

сталин останалите са роботи

Добави коментар

Водещи новини