Нощно ски-туринг състезание ще се проведе на Витоша утре

  • 22 февруари 2019 15:50

  • 487
  • 0
Нощно ски-туринг състезание ще се проведе на Витоша утре
©

За 10-та поредна година ски туринг бранда DYNAFIT ще събере всички зимни ентусиасти в общо 10 страни в Европа, които ще се поизпотят по време на SNOW LEOPARD DAY, кауза подкрепяща снежния леопард.

В своето второ издание на SNOW LEOPARD NIGHT Витоша ще приветства всички ски туринг и трейл рънинг атлети на 23-ти Февруари от 18:30 ч. Стартът ще бъде даден пред  хижа Алеко и състезателите ще трябва да изкачат и спуснат разстоянието до Черни Връх с дължина от 11 км с положителна денивелация от 500 метра. След края на състезанието вертикалните метри на всеки един състезател ще бъдат конвертирани в 1 евро цент и ще бъдат дарени на Snow Leopard Trust.

Snow Leopard Trust има за цел да подкрепя обществата живеещи в районите на централна и южна Азия, които живеят с по-малко от 2$ на ден и се прехранват главно с животновъдство. Често снежните леопарди, живеещи по тези места, стават жертви на хората населяващи районите, като биват убити в момент на нападение над стадата им.

През 2018 SNOW LEOPARD NIGHT успя да събере 1000 евро, като тази година организаторите се надяват да увеличат сумата с поне 50%. Събитието приветства всички, които искат не само да се поизпотят, но и да се позабавляват. 

За повече информация:

www.snowleopardnight.com

SLN Facebook

Последвайте канала на

Novini.bg
487 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини