Американка на 97 години стана модел (снимки)

  • 07 февруари 2019 14:01

  • 1968
  • 1
Американка на 97 години стана модел (снимки)
© Getty Images

Американската колекционерка и икона на стила Айрис Апфел, която е на 97 години, подписа договор с една от водещите агенции за модели - "Ай Ем Джи модълс", съобщи в. "Индипендънт".

"Айрис е икона с огромен талант. Тя излъчва креативност и вдъхновение. Заедно ще търсим възможност да покажем на света нейния природен дар. И на 97 години Айрис продължава да доказва, че възрастта е само цифра" - заяви ръководителят на "Ай Ем Джи модълс" Айвън Барт.

Апфел каза, че се надява успехът й в модната индустрия да вдъхнови и други жени на години да изпълнят мечтите си.

"Много съм въодушевена. Никога не съм имала истински агент. Винаги всичко съм правила сама и не съм предполагала, че животът ми ще се промени толкова. Всичко се случи толкова внезапно. Кой би могъл да предположи, че на 97 години ще стана момичето от корицата" - радва се Апфел.

Айрис Апфел е участвала в рекламни кампании на козметика и на Кейт Спейд. Снимала се е за италианското издание на сп. "Вог", дори за корицата на списание "Дейзд енд кънфюзд". Тя е и първият човек, открил собствена изложба на тоалети и аксесоари в нюйорския музей "Метрополитън" през 2005 г., без да е моден дизайнер. Има принос за интериора на Белия дом.

Последвайте канала на

БТА
1968 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.02.07 | 14:41

1

МОДЕЛ НА КОВЧЕЗИ?

Добави коментар

Водещи новини