Кание Уест дари $10 млн. за вулканичен кратер

  • 16 януари 2019 17:32

  • 1380
  • 0
Кание Уест дари $10 млн. за вулканичен кратер
©

Кание Уест е направил колосалното дарение от 10 милиона долара на фондацията Turrell Art за развитие на проекта, който трябва да превърне вулканичен кратер в обсерватория, пише "Монитор".

Пред „Уол стрийт джърнъл“ рапърът разясни, че дава тези пари, защото иска проектът да бъде „усетен и да му се радват за вечни времена“.

През 70-те Турел започва да работи върху спящ вулкан, който се намира в северна Аризона. От тогава той се опитва да превърне кратера в обсерватория, като кръщава проекта Roden Crater Project. Според уебсайта на учения, проектът е „организиран като набор от променяща се светлина. Турел се намесва в природните форми на кратера Роден, който се състои от камери, пътеки, тунели и отвори към небето в и около повърхността на самия кратер“.

Припомняме, че наскоро Кание Уест прояви за пореден път своята ексцентричност, като се отказа от участие във фестивала Коачела, защото организаторите не могли да му осигурят желания купол, под който да се изяви. Последният път, когато рапърът е участвал в музикалното събитие е бил през 2011-та.

Последвайте канала на

Novini.bg
1380 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини