Градче беше нападнато от тюлени

  • 10 януари 2019 12:37

  • 2174
  • 0
Градче беше нападнато от тюлени
© Pixabay

Градчето Родиктън Байд-Арм в северната част на остров Нюфаундленд потърси помощ от бреговата охрана на Канада заради инвазията на около 40 тюлена, които се разхождат по улиците и в градините, тъй като не успели да се върнат в Атлантическия океан, предаде Франс прес.

Служители в кметстовото се събрали, за да обсъдят ситуацията, и решили да поискат от бреговата охрана да прогони тези морски бозайници.

"Отговориха ни, че ще е добре да оставим природата да свърши своето, но от близо седмица тюлените са намерили тук свой втори дом - заяви кметицата Шийла Фицджералд пред в. "Нортърн пен". - Ако можеха сами да се върнат в океана, щяха да го сторят."

Градчето се намира на пътя на миграцията на тюлените, които през зимата напускат Арктика, за да се установят на брега на остров Нюфаундленд и по крайбрежието на залива Сейнт Лорънс.

Според биолози, които бяха интервюирани от канадски медии, въпросните тюлени в Родиктън Байд-Арм са до известна степен дезориентирани и се затрудняват да намерят обратния път към Атлантическия океан.

Както обаче наскоро отбелязаха от министерството на рибното стопанство, по въпросите на океаните и охраната на канадското крайбрежие, тюлените не трябва да бъдат доближавани и докосвани, защото са непредвидими, агресивни и могат да предадат болести на хора.

Последвайте канала на

БТА
2174 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини