Посещаемостта на Лувъра се увеличила и с помощта на Бионсе и Джей Зи

  • 03 януари 2019 20:24

  • 3028
  • 1
Посещаемостта на Лувъра се увеличила и с помощта на Бионсе и Джей Зи
© YouTube

Музикален видеоклип на американските изпълнители Бионсе и Джей Зи също е допринесъл за рекорда по посещаемост от 10,2 милиона души, поставен през миналата година от Лувъра, предава Ройтерс.

Това е най-доброто постижение в музейното дело по света за всички времена. Управата на Лувъра оцени по достойнство реакцията на публиката, след като американската поп прима Бионсе Бионсе Био̀нсе Жизел Ноулс-Картър (на английски: Beyoncé Giselle Knowles-Carter) е американска певица, актриса, и нейният съпруг Джей Зи заснеха видеото си "APES**T" пред Джокондата, пред Венера Милоска и други шедьоври, изложени в музея. Клипът им е бил гледан около 150 милиона пъти в Ютюб.

"Приятно ни е, че тези съвременни американски творци бяха привлечени от нашия музей, от археологията и живописта!", заяви директорът на Лувъра Жан-Люк Мартинез.

Предишният рекорд, поставен от музея, датираше от 2012-а, когато привлече за една година 9,7 милиона души. Три четвърти от посетителите на Лувъра са чужденци, като средно 1,5 милиона от тях са американци, и 1 милион - китайски туристи.

Кралският дворец Лувър е превърнат в музей през 1793 година. Първата изложба се е състояла от 537 картини и 124 други произведения на изкуството, събирани от френските монарси. Днес Лувърът е един от най-големите музеи в света.

Последвайте канала на

БТА
3028 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.01.03 | 20:45

1

хахаха друг път

Добави коментар

Водещи новини