Четири китайски града забраниха коледна украса

  • 24 декември 2018 11:12

  • 1250
  • 3
Четири китайски града забраниха коледна украса
© Pixabay

Най-малко 4 китайски града и един цял район са забранили коледната украса по улиците тази година, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията е научила, че християнските черкви са били предупредени да не пускат деца по време на коледните празници, а най-малко 10 училища из цялата страна са забранили да се празнува Коледа в сградите им.

В по-голямата част от Китай масовото коледно пазаруване и размяна на подаръци е широко разпространено, но от най-високо политическо равнище в управляващата комунистическа партия се задава тон да се набляга на традиционната китайска култура.

При управлението на президента Си Цзинпин потискането на религията е системна практика, която застрашава и Дядо Коледа, отбелязва АП.

Трудно е да се получи цялостна представа колко широко разпространени са забраните да се празнува Коледа, но изследователи казват, че тези забрани се засилват при управлението на Си. Изглежда, че няма централно организиран поход срещу Дядо Коледа, а по-скоро засилваща се съпротива срещу "вносните" традиции от местни власти, стремящи се да подкрепят вълната от нарастващия културен национализъм, добавя АП.

Последвайте канала на

БТА
1250 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.12.24 | 11:23

1

В КИТАЙ КОЛЕДА НЕ ПРАЗНУВА НИКОЙ

2018.12.24 | 14:41

3

ЯВНО Е, ЧЕ НЯМА ДА ПРАЗНУВАТ НАЛАГАНАТА ОТ БОЛНИ МОЗЪЦИ КОЛЕДА : )))

2018.12.24 | 13:03

2

Дали скрито или явно, ще празнуват хората, независимо кой болен мозък е решил да се налага.

Добави коментар

Водещи новини