Куриозите на 2018 година

  • 13 декември 2018 11:39

  • 1223
  • 0
Куриозите на 2018 година
© Pixabay

И през отминаващата 2018 година на най-голяма популярност се радваха куриозите, свързани с животните и техните най-невероятни превъплъщения.

Това е съвсем естествено, тъй като животинското царство е огледален образ на човешкото и в поведението на обитателите на небето, горите и океаните можем да открием купища общи черти.

Куриозите на 2018 ни изненадаха със смайващи прозрения в тази област. Като откритието на австралийските учени от университета "Маккуори", които установиха, че акулите си падат по джаза и изпълнения на Луис Армстронг и Ела Фицджералд им доставят толкова наслада, колкото и храната. Ръководителят на проучването проф. Калъм Браун твърди, че изследванията са още в начален стадий, но местните морски хищници показвали силни предпочитания към музикалния жанр, зародил се в Ню Орлиънс.

Ако повярваме на хвалбите на мъжете по света, всеки един от тях е ненадминат мачо и любовник. Но куриозите на 2018 ни подсказват, че мъжкарите имат какво да научат в любовния жанр не от друг, а от пухкавите панди. Съвместна разработка на китайски и американски учени стигна до заключението, че мъжките екземпляри на този вид са възможно най-романтичните любовници. Специалистите установиха, че преди и по време на полов акт самците нашепват любовни песни право в ухото на партньорките.

Не толкова романтични колкото пандите се оказаха октоподите. През отминаващата 2018-а разбрахме, че и осмоногите, както и хората, стават по-социални под въздействието на екстази, според наблюдения на екип от университета "Джонс Хопкинс". Един от експериментално понадрусаните октоподи започнал да прави задни салта, а останалите започнали да реагират по-благосклонно на погалванията от страна на изследователите.

В раздела "Не правете това в къщи" небивалиците на 2018-а също ни дадоха няколко поучителни примера. Дано не добие популярност опитът на 50-годишен китаец, който благоразумно запазил анонимност, стараейки се да излекува запека си с малък, но обемист патладжан, поставен в ректалната област. В. "Метро" цитира и злъчните коментари в китайските социални мрежи. Шегаджии препоръчали на самолекуващия се от констипация да прибави във вътрешностите си към патладжана малко чушки и картофи, така че да се получи традиционното ястие сан сян.

Много видеоклипове съветваха дамите как да станат по-красиви в домашни условия, но тези напътствия също би трябвало да попаднат в раздела, който не препоръчва подражанието им. Американската видеоблогърка Лин Лю залага на изпиването на урината на кучето си, като се хвали със сияйната си кожа. В течността гъмжало от витамините A и E и имало най-малко 10 грама калций. Тя действала чудодейно и срещу акнето.

Друга съмнителна козметичка, британката Малдина Шриензанада, посъветва жените да се епилират с обикновена паста за зъби и куркума. При засъхването на пастата върху окосменото място тя се премахва с влажна кърпа заедно с излишните косми. А куркумата? Тя била за смазка и не участвала в епилацията.

Тук куриозите на 2018 естествено преминават към сродна област, също свързана с кожата - татуировките. Татуировъчното дело покори нови върхове, след като вдовицата на татуировчика Крис Уенсъл, Черил, реши да запази кожата с татусите му и да я вкара в картинни рамки. И едва след това да кремира съпруга си. Услугата по консервацията на татусите била осигурена от американската компания с настръхващото име "Спаси мастилото ми завинаги!".

Отлитащата 2018-а неочаквано обогати и гражданското право. Приносът като по чудо дойде от столицата на далечно Зимбабве. Съдебен състав в Хараре за пръв път гледа компенсаторен иск за разширена вагина. Двадесет и девет годишната ищца Силиндиле Мангена изправи пред съда свръхнадарения в анатомично отношение Мугове Кирима. С изродичната си мъжественост г-н Кирима безвъзвратно разширил интимната област на пострадалата, за което тя изиска компенсация в размер на 10 хиляди долара за реконструктивна хирургия.

Без да напускаме сферата на репродуктивната анатомия, ще отбележим тазгодишния пробив на куриозите, който би накарал да се изчервят адептите на "златното сечение" - от Евклид до Леонардо да Винчи. Става дума за публикация в списанието "Сексуална медицина", според която е открито и "златното сечение" на мъжкия полов орган. Най-голямо удовлетворение на партньорката давал еректирал пенис със следните пропорции - дължина 13,2 сантиметра и обиколка 11,6 сантиметра.

Британски статистици веднага обогатиха откритието, като установиха в кои градове на Острова мъжете не се радват на подобно "златно сечение" в интимната област и като следствие на това съгражданките им се чувстват най-необгрижвани в постелята. Антикласацията се оглавява от гр.Оксфорд с 58 на сто незадоволени дами, плътно следван от Бристол /56%/, Брайтън /55%/, Глазгоу /53%/ Нюкасъл 52% и Единбург /49%/.

Куриозите донесоха и някои иновационни пробиви - в областта на джаджите. За отбелязване са китайските пръчици за храна, които с електрически импулси ни карат да я усещаме като по-солена. Рационализацията на Нимеша Ранасинга от университета на щата Мейн ни спестява неудобството да се тъпчем с ненужен натриев хлорид, вреден за здравето.

В областта на фешъна и дизайна за отбелязване е колекцията бельо и аксесоари, които със специални филтри ни позволяват да изпускаме необезпокоявано стомашни газове на публично място. Марката първопроходчик в областта е британската "Шредис", а патентът е дело на Пол О'Лиъри, който предлага също и антигазова възглавничка за офиса.

Погребалният бизнес тази година откри нови хоризонти, след като порноактьорът Джони Рокард разкри проекта как запомнящо да си отиде от този свят. Той набира средства, за да бъде положен в "еректирал" ковчег, подобен на фалос, който да потъне под земята, управляван с дистанционно.

И за да не завършим в минорно настроение нашия годишен, преминаващ в коледно-новогодишен обзор, можем смело да заявим, че веселата компания, честите, но не и прекомерни наздравици, като и хубавата трапеза, могат да извършат чудеса. Това засега не е сертифицирано от нито един световен научен колектив, но пък комбинацията е била успешно тествана през вековете от поколения българи. Наздраве!

Последвайте канала на

БТА
1223 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини