Със 120 елхи е украсен Луковит за 120-годишнината от обявяването му за град

  • 08 декември 2018 10:24

  • 493
  • 0
Със 120 елхи е украсен Луковит за 120-годишнината от обявяването му за град
© Pixabay

Със 120 елхи е украсен центърът на Луковит за заключителните прояви по случай 120 години от обявяването му за град. Това съобщиха от общинската администрация.

Цялата 2018 година премина под знака на годишнината, като началото е било поставено през миналия декември с грейването на 40 изкуствени коледни дръвчета. Тази година към тях кметът Иван Грънчаров е прибавил още 80 малки живи елхички, които след празниците ще бъдат залесени в градските покрайнини, съобщават от администрацията.

Сградата на читалището е оживяла с 3D мапинг спектакъл "120 години град Луковит". Изнесена е от ученици и празнична програма.

Кметът Иван Грънчаров е връчил наградите на първокласниците от паралелка "Б" на СУ "Алеко Константинов", които са спечелили първо място в петото издание на Националния конкурс "Най-усмихнат клас на България 2018", в категория "Най-усмихнати първолаци".

Ученици от общината са представили 12 рисунки на тема "120 години град Луковит". С творбите е подредена изложба в специална коледна шатра, разположена на площад "Трети март". Там е изложено и огромно пано "120 причини да посетиш Луковит", изработено от възпитаници на средното училище.

Представители на Общинския ученически съвет са дали старт на традиционната си "БлагоТворителница" с разпродажба на ръчно изработени картички. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати нуждаещи се деца от града.

Последвайте канала на

БТА
493 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини