Светлинен меч на Люк Скайуокър от "Междузвездни войни" отива на търг

  • 04 декември 2018 20:25

  • 826
  • 0
Светлинен меч на Люк Скайуокър от "Междузвездни войни" отива на търг
© Getty Images

Светлинен меч на Люк Скайуокър от първия филм от сагата "Междузвездни войни" ще бъде изложен на търг в Лос Анджелис следващата седмица, съобщи Ройтерс. Възможно е за лота да бъдат платени 200 000 долара.

От аукционна къща "Профайлс ин хистъри" оповестиха, че ще бъдат предложени за продажба и други около 25 лота, включително черен шлем на пилот на ТАЙ-файтър от излезлия по екраните през 1977 г. първи филм от поредицата. Очаква се за шлема да бъде платена още по-голяма сума - 300 000 долара.

Въпросният светлинен меч е използван от актьора Марк Хамил в образа на Люк Скайуокър в "Междузвездни войни: Нова надежда" и е проектиран от сценографа Роджър Крисчън. В писмо, придружаващо продажбата, Крисчън обяснява как създал един от около 5-те светлинни меча, използвани във филма.

Сред лотовете ще е също камера за визуални ефекти, проектирана от компанията на Джордж Лукас "Индъстриъл лайт енд меджик" и използвана за заснемането на "Империята отвръща на удара", "Похитителите на изчезналия кивот", "Извънземното" и други холивудски блокбастъри. Смята се, че за камерата е възможно да бъдат платени 150 000 долара.

Аксесоари и вещи от "Междузвездни войни" ще бъдат предложени за продажба на търг на "Профайлс ин хистъри" в Лос Анджелис от 11 до 14 декември.

Последвайте канала на

БТА
826 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини