Холандски съд отказа да подмлади с 20 години 69-годишен пенсионер

Съдът в град Арнем отказа да подмлади документално с 20 години 69-годишния пенсионер Емил Рателбанд, пише в. "Гардиън".

"Господин Рателбанд има пълното право да се чувства с 20 години по-млад и да се държи по съответния начин. Но да се съкрати неговата възраст означава да се заличат 20 години от официални документи, актове за раждане и брачни свидетелства", се казва в решението на съда, цитирано от британското издание.

Магистратите постановиха, че в делото не били открити достатъчни основания за промяната на възрастта на Емил Рателбанд. Пенсионерът не можа да представи пред съда валидни доказателства, според които заради напредналата си възраст той е бил подлаган на дискриминация.

Вестникът припомня, че в началото на месеца ищецът, който е "инструктор по позитивност" започна съдебна процедура, за да промени възрастта си и да подобри шансовете си за любовни връзки. Рателбанд искаше рождената му дата да бъде променена от 11 март 1949 г. на 11 март 1969 г. Според него подобна промяна не е по-голяма от смяната на пола.

Емил Рателбанд твърди, че се чувства дискриминиран заради възрастта си и ако е по-млад, шансовете му за работа и за срещи в Тиндър ще са по-големи. Освен това неговият лекар твърдял, че тялото му е като на 45-годишен мъж. Той самият се описва като "млад бог".

Емил Рателбанд беше обещал, че ако рождената му година бъде променена, ще се откаже от пенсията си.

Коментари

  1. 2018.12.04 | 16:25

    Хехехееее, дърт гей!!!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет