Новата фобия – да останеш без телефон

  • 23 февруари 2012 13:49

  • 1284
  • 2
Новата фобия – да останеш без телефон
©

Умножават се случаите на хората, развиваща появилата се в последно време фобия – да останеш без мобилния си телефон.

Проучване, цитирано от Los Angeles Times, разкрива, че фобията става все по-разпространена и е способна да разруши спокойствието в ежедневието на мнозина, пише inews.bg.

Как да разберете дали вече не сте развили тази фобия? Ако натрапчиво проверявате по джобове и чанти, за да напипате телефона или губите почва под краката си щом видите, че нямате обхват и изпадате в ужас, щом установите, че джиесемът ви е останал на шкафа за обувки у дома, то можете със сигурност да се причислите към страдалците с модерната фобия.

Две трети от участвалите в проучването британци чистосърдечно са си признали, че изпитват страх, че може да си загубят телефона, което е равно на скок от 53% в сравнение с преди четири години.

Оказва се, че впечатляващите 77% от хората на възраст между 18-24 години страдат от номофобия (съкратено от no-mobile-phobia), като малко по-малко са те (68%) във възрастовата група от 25 до 34 г.

Номофобията се среща 9% по-често при жените, но това вероятно се обяснява с факта, че повечето мъже обикновено имат още един резервен телефон.

Страничните ефекти от новата фобия включват паник атаки, треперене, потене и гадене, когато телефонът не ни е подръка или батерията му пада, коментират от AllAboutCounseling.com.

Психотерапевти съветват, ако усещате твърде голяма зависимост към мобилния телефон, да започнете да си правите малки тренировки без него, като постепенно увеличавате времето.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1284 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ХУБАВА ИГРИЦА :)

2012.03.04 | 08:36

2
eRepublik е мултиплеър. Развива се в огледален свят (наречен Новият свят), където играчите могат да вземат участие в политиката, да ръководят своя фирма и да водят войни с други страни. еБългария води война с еТурция, в момента се бием с еМакедония. http://www.erepublik.com/en/referrer/Rimisark1
Петър Петров

2012.03.03 | 19:19

1
Може би вече сте чули за новата интернет сензациа - Wazzub. За по-малко от два месеца сайта събра над 1 милион потребителя и бройката им се увиличава заплашително бързо. Чудите се защо? Отговорът е много прост. Този вид изкарване на пари е нов, въвежда се за пръв път на интернет пазара. Компании като Google и Facebook изкарват милиярди, защото ние използваме техните услуги.Регистрирайте се сега за да имате големия шанс да изкравате пари всеки месец до края на живота си,ето и линка чрез който да се регистрирате http://signup.wazzub.info/?lrRef=779ba8a5

Добави коментар

Водещи новини