Започва Франкфуртският панаир на книгата

  • 09 октомври 2018 18:37

  • 710
  • 1
Започва Франкфуртският панаир на книгата
© Pixabay

Франкфуртският панаир на книгата започва днес със 7000 участници от 110 държави, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Според организаторите панаирът се разраства и тази година изложителите са с 3 процента повече от миналата. Увеличили са се и чуждестранните изложители. Сред тях са и 34 от 19 африкански държави. Почетен гост на 70-ия Франкфуртски панаир на книгата е Грузия. Нигерийската писателка Чимаманда Нгози Адичи беше главният гост на пресконференцията за откриването на Франкфуртския панаир на книгата тази сутрин.

Преди откриването на панаира писателката Ингер-Мария Малке получи Германската литературна награда за романа "Архипелаг". Журито го нарече "впечатляващо събитие" в германската литература. Той е за три семейства от различни социални класи в Испания по времето на Франко.Германската литературна награда е с парична равностойност 25 000 евро.

Тя се присъжда от Асоциацията на германските издатели и търговци на книги. В церемонията за откриването на Франкфуртския панаир на книгата довечера ще участва дипломат номер едно на ЕС Федерика Могерини.

На нея ще присъства и грузинският премиер Мамука Бахтадзе.

Последвайте канала на

Нора Виткова
710 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Лиляна Атанасова

2018.10.09 | 21:21

1
На този панаир има и изложители, които достойно представят България. Желаем успех на издателство "Дъбови листа"с чудесните детски книжки на авторката Нуша Роянова!

Добави коментар

Водещи новини