Оплешивявате! Татуирайте си коса

  • 17 февруари 2012 10:23

  • 4099
  • 1
Оплешивявате! Татуирайте си коса
©

Загубата на косата при мъжете е доста често срещан проблем. Хиляди представители на силния пол търсят всякакви начини, за да прикрият оплешивяването си, но процедурите по присаждане на коса са прекалено скъпи и не всеки би могъл да си ги позволи.

Вече има нова алтернатива, която е доста по-евтина, вечна е и единственият ѝ недостатък е, че е свързана с няколко часа болка. Става дума за татуиране на коса.

Идеята за този род татуировки е плод на въображението на Иън Уотсън. Когато бил в средата на двадесетте си години, той загубил брат си и вследствие от стреса започнал да оплешивява. Притесненията за външния му вид ставали все по-големи, ето защо той решил да потърси нов начин за справяне с проблема. Той помолил вдовицата на брат си да му нарисува коса, надявайки се, че точките по главата му ще напомнят за истинска коса. И макар всичко да звучало прекалено невероятно, идеята се оказала не толкова лоша.

Лечението се нарича MHT (Micro Hair Technique) и включва нанасянето на различни нюанси мастило върху скалпа, така че размерът и плътността да имитират съвършено къса коса. Иън и Ранбир доразвили напълно идеята и така създали свои клиники в САЩ и Великобритания.

Студиото им в Манчестър бе открито от знаменития фризьор Ади Фелан, който също се подложил на процедурата.

Последвайте канала на

4099 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.17 | 03:27

1
аз по-добре мозъчни гънки да си татуирам

Добави коментар

Водещи новини