Електротерапия помага на жените с понижено либидо

  • 10 септември 2018 08:13

  • 10488
  • 0
Електротерапия помага на жените с понижено либидо
© Pixabay

Жените с понижено либидо могат отново да възвърнат нормалната си сексуална функция благодарение на слаби електрошокове в областта на глезените, пише в. "Дейли мейл".

Изданието цитира проучване на специалисти от университета в Мичиган. Екипът на д-р Тим Бърнс провел тестове, при които електростимулацията дала много добри резултати. Девет доброволки били подложени на 12 половинчасови сеанса в продължение на една седмица.

Те получили електродна стимулация на тибиалния нерв в областта на глезена. Участничките в експериментите изпитали чувство на странна вибрация, но тя не била болезнена. При осем от тях либидото им било значително подобрено след сеансите и са имали по-силни оргазми.

Електростимулацията на глезена работи, тъй като нервите, които стигат до стъпалата, преминават през гръбначния стълб и имат разклонения край органите на таза. Вестникът припомня, че половината от представителките на нежния пол с напредването на възрастта страдат от женска сексуална дисфункция, която се изразява в понижено либидо и трудно достигане до оргазъм.

Последвайте канала на

БТА
10488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини