Австрийска министърка танцува валс с Путин и самба с колеги от ЕС

  • 31 август 2018 20:37

  • 17641
  • 0
Австрийска министърка танцува валс с Путин и самба с колеги от ЕС
© gettyimages (архив)

Австрийската министърка на външните работи Карин Кнайсъл, която влезе в новините, след като танцува валс с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 на сватбата си по-рано този месец, привлече отново вниманието, след като вчера танцува самба и боса нова с колеги от ЕС във Виена, предаде Франс прес.

Танците помагат да се вдъхне душа на дипломацията, заяви Кнайсъл.

Австрийската външна министърка, която бе номинирана за поста от крайнодясната Австрийска партия на свободата, заяви пред журналисти, че снощи е танцувала със своите колеги от Великобритания, Гърция и Румъния на приема след неофициалната среща на първите дипломати от ЕС във Виена. 

"Танцувах самба и боса нова. Не е нужно дипломацията да бъде само размяна на работни бележки, може и да се създава атмосфера, която да позволи постигане на напредък" в дискусиите, подчерта австрийската външна министърка. Тя нарече британския си колега Джереми Хънт "прекрасен танцьор и джентълмен", но подчерта, че танците нямат скрит политически смисъл.

"Танцувала съм с толкова мъже", отбеляза Кнайсъл, предизвиквайки усмивката на ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини.

53-годишната австрийска министърка танцува валс с Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, който беше поканен на сватбата й на 18 август в Южна Австрия, а след това му благодари с реверанс. Снимките от събитието обиколиха света и предизвикаха остри реакции от медии и опозицията в Австрия, според които това може да навреди на репутацията на страната като неутрална. 

Кнайсъл и Путин заявиха, че поканата е имала частен характер, а австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе определи посещението на руския президент като "знак на уважение към Австрия".

Последвайте канала на

БТА
17641 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини