Ексклузивно за Novini.bg! Ваня Джаферович разкри, че става треньор на актьори

Novini.bg разкри част от бъдещите планове на бившия футболист на „Берое“ и столичния „Локомотив“ и звезда от риалити шоута Ваня Джаферович. Решението да поведе един по-специален отбор срещу някогашния му клуб „Берое“, Джаферович реши да разкрие именно първо пред нашите читатели. 

Мачът ще се състои в Стара Загора на 9 септември 2018 г. Професионалните футболисти ще се изправят срещу сборна формация на актьори. Срещата е благотворителна, а целта е да се помогне за осъществяването на второто издание на Международен студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански” през април 2019 г.

На терена, в опит да премерят сили с професионалистите, ще излязат Станимир Гъмов, Дарин Ангелов, Велислав Павлов, Башар Рахал, Алек Алексиев, Орлин Павлов, Мартин Гяуров, Никола Стоянов, Любен Кънев, Николай Мутафчиев, Владимир Люцканов, Ивайло Захариев, Ники Илиев, Юлиян Петров и Юлиан Вергов.

Под вещото ръководство на Джаферович. 

- Здравей, Ваня, разбрахме, че си приел предизвикателството да водиш отбора на актьорите срещу тима на „Берое“ в предстоящия мач. Вярно ли е това?

- Да. Приех да стана треньор на актьорите, защото знам колко голяма нужда имат те от един професионалист като мен. (Усмихва се) За мен ще бъде удоволствие да водя мач на едни толкова готини и талантливи хора. 

- Как и защо прие предложението и от кого бе отправено то?

- Голям приятел съм със Станилир Гъмов, който ще участва в този мач, а след проведения разговор с Йоанна Темелкова (която е една от организаторите на събитието), реших да приема. Няма как да не се съглася да бъде част от това, защото каузата е много хубава и ако мога да помогна, по какъвто и да е начин, за мен ще бъде удоволствие.

- Как оценяваш предизвикателството и имаше ли възможност вече да се запознаеш с възможностите на поверения ти тим?

- Няма да е лесно, но след като видях футболните качества и възможностите на актьорите, вече съм спокоен и мога да кажа, че на „Берое“ няма да им бъде лесно срещу толкова качествен и добре подреден състав! 

- Можеш ли да посочиш някой или някои от играчите, които ярко се открояват с талант на футболното игрище?

- Не искам да отличавам някои от футболистите ми, защото мисля, че колективът е най-важното нещо при нас. Смятам, че можем да се опънем на всеки един отбор. 
Тепърва ще направим няколко тренировки, след което ще избистря състава. Трудно е когато имаш такива единици в отбора си. Впечатлен останах от Ники Илиев и от това как изпълнява удари със задна ножица. 
Единствено Станимир Гъмов ми бяга малко по тъча, но трябва да знае, че съм строг и ако не слуша, няма да има студена бира на пейката. (Смее се)

- Разпредели ли вече постовете? Кой какъв ще бъде в отбора?

- Още не съм. Аз, като един изявен и опитен треньор, залагам на най-сигурната тактика, а именно: Излизаме и каквото стане (Отново искрен смях!)

- На каква система ще заложите? 

- Системата ще бъде: Леко движение, без много застояване на едно място. Тактика Неймар и Суарез, демек симулиране и хапане на противника.

- Как надъхваш играчите си на тренировки и как ще ги надъхваш преди двубоя?

- Няма да ги псувам много, но определено ще им викам по време на мача. Все пак трябва да знаят кой е шефът. 

- Сложи ли ги на специална спортна диета и режим? Какво им е забранено и какво – разрешено?

- Сложил съм ги на ананасова диета. Всичко им е позволено освен ананас, защото е вредно. 

- Как гледаш на идеята за „размяна на ролите“ – футболисти на сцената и актьори на терена за в бъдеще? 

- Мисля, че актьорите ще се справят по-добре на терена, отколкото футболистите биха се справили на сцената. 

- Как намираш идеята да се използва професионалният спорт за благотворителност? Смяташ ли, че животът е по-пълноценен, когато се подаде ръка на кауза?

- Много е хубаво да има такива събития, първо, че сплотяват и срещат хората от различни сфери; и второ – по такъв начин се ангажират и странични хора за някаква хубава и важна кауза. 

- Кой е любимият ти футболист и кой – любимият актьор?

- Лука Модрич от футболистите (все пак съм Хърватин) и Джеймс Дийн от актьорите (не е между живите, но ми е идол).

- Ако трябва да подредиш dream team на актьори за футболен отбор, кои актьори ще влязат в него?

- Ох, труден ще е изборът. Със сигурност любимите ми актьори биха влезли, като: Ал Пачино, Джак Никълсън, Роберт Де Ниро, Кевин Спейси, Крисчън Бейл, Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една, Даниъл Дей Люис.

- И обратното – ако трябва да избираш кои са най-надарените с актьорски талант футболисти, кои ще са те?  

- Ваня Джаферович… само той! (Прихва в смях) 

---------------------------

Едно от основните лица зад организацията на събитието е Йоанна Темелкова. Познавате я като Анна Каренина в Театър „София“ и като дъщерята на Джаро в сериала „Под прикритие“. 
 

Открихме и нея, за да ни разкаже повече за предстоящата благотворителна инициатива и за театралния фестивал. 

Йоанна Темелкова е родена на 04.10.1986 г. в София. Завършила е Актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кр. Сарафов". За себе си тя казва: „Занимавам се с всичко, което ме прави щастлива и полезна; преди това със същото; била съм: всичко; най-много се гордея със сина си - Филип, с Международен студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански" и с шестте най-важни жени в живота ми: майка ми, Мирена Керезова, Мила Люцканова, Теодора Иванова, Никея Петрова и Венета Ангелкова“. 

- Здравей Йоанна, разкажи ни повече за повода за благотворителния мач – фестивал „Данаил Чирпански“.

- През 2016 г. нашият колега и приятел – Дани Чирпански, загуби живота си след катастрофа. Той беше студент в академията и човек, който бе обичан и все още е от много, много хора. Мисля, че спокойно мога да заключа, че поводът за този фестивал е любовта към театъра и към човека в него.

- Разкажи ни повече за това кой е Данаил Чирпански.

- Скоро ми се случи нещо, което не вярвах, че е възможно, но... Зададоха ми въпроса: „Защо точно на това момче посвещавате фестивал? А другите колеги като него?"... Аз не отговорих, защото първо - не е трезво да се задава такъв въпрос изобщо и второ - не мисля дори, че трябва да давам определения, за да обясня „Кой е Дани". Реализирането на фестивала, случването на това събитие в нашата държава, в това време, в което живеем - мисля, че това е напълно достатъчно, за да даде ясна представа на хората колко важен и значим човек беше той. Надявам се, след години, когато фестивалът се утвърди и се превърне в неизменна част от културния живот на страната ни, всички да усетят, да почувстват в сърцата си кой е Дани.

- Какво те мотивира да се заемеш с този фестивал? 

- Каузата. Каузата, зад която застанахме всички 5 жени - да съхраним любовта на Дани към театъра и да „заразим“ с театър младите хора, които не знаят накъде, не знаят дали това, което създават има смисъл и за кого. Лично за мен, този фестивал е онази голяма, голяма празнина в нашата страна, която той запълва с достойнство. За всеки завършващ студент и бъдещ актьор, както и за всеки настоящ актьор, е изключително важно да може да свери собствения актьорски часовник - да постави своята театрална школа наравно с другите. Всяка голяма Европейска страна има свой студентски театрален фестивал. Ние нямахме и никога не сме имали фестивал, който да е строго, само и единствено за международни студентски дипломни представления. Мисля, че няма нужда да обяснявам важността на това за културата и за страната ни.

- Какво още стои в тефтерчето ти със задачи, които искаш да изпълниш?

- Господи! (Смее се дълго) Имам няколко тефтерчета. Хахахаха. А сега, по време на организацията на благотворителни мач Актьори срещу „Берое“… имам и две тетрадки А4. (Смехът продължава още дълго)

- С какво най-много се гордееш на сцената и с какво – извън нея?

- На сцената се гордея с всичко, което съм изиграла досега - без изключение! Имам много специална връзка с театъра, за която полагам изключителни усилия, защото е много важна за мен. 
Извън сцената - страшно се гордея със сина си и с баща му. Създадохме едно много топло, сплотено и пълно с любов семейство - нещо, за което съм мечтала през целия си живот.

- В предстоящия футболен мач… каква ще е твоята роля/задача?

- (Отново прихва в смях) Моите задачи са свързани основно с неща преди самия мач. Будя се с него, обядвам с него, вечерям с него, лягам си с него. Истината е, че никога не съм правила такова нещо, но ако то се превърне в едно от големите събития  на 2018-та, мисля, че спокойно ще мога да кажа, че съм направила „невъзможното" - наистина „невъзможното". По време на самия мач предполагам, ще търча нагоре надолу с момичетата, за да сме сигурни, че всичко ще е ок. Отговорността е неизмерима.

- Кой е любимият ти футболист и кой – любимият ти актьор?

- Аз обичам страната си, затова ще кажа любимите ми български футболисти. Двама са - Димитър Бербатов и Мартин Камбуров. (Следва отново широка усмивка) Любимият ми български актьор си отиде, но това е Човекът, който запали в мен искрата към театъра - Велко Кънев. Страшно ми липсва.

- Ако трябва да подредиш dream team на актьори за футболен отбор, кои актьори ще влязат в него?

- Аз вече съм го направила - Станимир Гъмов, Башар Рахал, Ники Илиев, Ивайло Захариев, Велислав Павлов, Алек Алексиев, Дарин Ангелов, Мартин Гяуров, Никола Стоянов, Валери Йорданов, Любен Кънев, Николай Мутафчиев, Владимир Люцканов, Юлиян Петров, Деян Ангелов, Атанас Атанасов, Христо Петков, Лео Бианчи.

- И обратното – ако трябва да избираш кои са най-надарените с актьорски талант футболисти, кои ще са те?  

- Категорично Неймар. И... без да ядосвам читателите, ама Роналдо прекалява понякога! Хахахаха!

- Интересуваш ли се от футбол? Колко често гледаш мачове и къде/с кого?

- Да, страшно харесвам този спорт.  Гледаме почти всяко първенство с мъжа ми, предимно вкъщи с приятели.

- Кой е любимият ти отбор/първенство? 

- Обожавам английския футбол и Манчестър Юнайтед. 

Коментари

 1. 2018.08.26 | 17:30
  Този е хомосексуалист!
  1. 2018.08.27 | 08:05
   Ааа ТИ от къде знаеш
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Колко често готвите?

Колко често готвите?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.