Кралица Елизабет II ще пропусне кръщенето на принц Луи

  • 09 юли 2018 15:44

  • 9065
  • 2
Кралица Елизабет II ще пропусне кръщенето на принц Луи
© Getty Images

Принц Луи, третото дете на Принц УилямПринц УилямУилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж (на английски: William Arthur Philip Louis) е член и съпругата му Катрин, ще бъде кръстен днес на малка, частна церемония, водена от архиепископа на Кентърбъри, но кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и няма да присъства, съобщи Ройтерс.

Луи е пети по ред в наследяването на престола. Той се роди на 23 април и ще бъде кръстен в кралския параклис на двореца Сейнт Джеймс, в центъра на Лондон.

Прапрабаба му Елизабет и съпругът принц Филип обаче няма да са сред гостите на церемонията, съобщиха от двореца Кенсингтън. Отсъствието на 92-годишната кралица не се дължи на здравословни проблеми, твърди източник от двореца.

Елизабет Втора, която е най-възрастният и най-дълго управлявал монарх, пропусна служба в катедралата "Сейнт Пол" в Лондон по повод 200-годишнината от основаването на ордена на Св. Михаил и Св.Георги миналия месец, но имаше редица публични изяви оттогава.

Кралицата трябваше да се върне в Лондон в понеделник заради натоварената си програма, част от която е и предстоящата среща с президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в петък в Уиндзорския замък.

Последвайте канала на

БТА
9065 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.07.09 | 18:08

2
баси злобната гадина....
МИ

2018.07.09 | 16:48

1
Дърта е, ама чак пък праПрабаба... просто му е прабаба... 'щото баща му е внук, а дядо му - син на Елизабет IIи така, ама сайтовете правят copy/paste, че е най-лесно

Добави коментар

Водещи новини