Църква беше затворена временно заради семейство синигери

  • 19 юни 2018 15:15

  • 1162
  • 0
Църква беше затворена временно заради семейство синигери
© Pixabay

Църква в Сауъртън, Великобритания, е била затворена временно за посетители, след като в аналоя й е свило гнездо семейство от вида Син синигер, пише в. "Дейли експрес".

За да не бъде смущаван покоят на пернатите родители и осемте им пиленца, викарият на църквата Сейнт Томас, преподобният Ейдриън Брукс, е решил тя да бъде затворена за посетители в продължение на две седмици, по време на службите за енориашите да не се използва орган, както и да не се чува камбанен звън.

Местното паство, съпричастно към добруването на семейството синигери, е произнасяло благословия за птиците след всяка служба.

След двуседмично обитаване на аналоя, птичето семейство е отлетяло на свобода.

Местният фотограф Колин Сарджънт, който е заснел синигерите в необичайното им гнездо, разказва, че след отлитането им отново се чува звън на камбани. "Църковният живот потече в обичайния си ритъм", казва Сарджънт.

"На територията ни редовно гнездят лястовици, но за първи път птици влизат в църквата", отбелязва преподобният Ейдриън Брукс.

Орнитолози напомнят, че се случва сини синигери, които обикновено свиват гнезда в дупки на дървета, да се приютяват и на места като пощенски кутии и улични лампи.

Последвайте канала на

БТА
1162 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини