Няколко примера за плашещите умения на роботите

  • 29 май 2018 17:05

  • 3031
  • 1
Няколко примера за плашещите умения на роботите
© YouTube

Роботите, от една страна, могат да бъдат сладки и приятелски настроени (Железният гигант, Уол-И, Беймакс от Героичната шесторка), но от друга страна, те са представяни и като абсолютно ужасяващи и мощни създания, които са тук, за да сложат край на човешката раса (Терминатор, Десептиконите от Трансформърс, Ултрон от Отмъстителите).

Добрата новина за всички, изпитващи ужас от роботите, които виждаме в попкултурата, е, че роботите във всичките тези филми са измислени. Все още има много време, докато нещата от филмите се превърнат в реалност, нали?

Тук обаче идват роботите на Boston Dynamics.

Миналата седмица компанията пусна видео, на което се вижда как нейният робот Atlas е излязъл на чист въздух да потича. Видеото донякъде е плашещо.

След това от Boston Dynamics пуснаха видео, на което се вижда как техният робот куче използва автономна навигация, за да се придвижва в различни пространства, включително да се качва и слиза по стълби, което предполага, че роботите вече дори нямат нужда от хора, за да се оправят.

Освен това, главният изпълнителен директор на Boston Dynamics Марк Райбърт заяви, че потребителите вече ще могат да си купуват този робот SpotMini през 2019 г.

Бягащят Atlas и придвижващият се абсолютно сам SpotMini обаче не са единствените случаи, в които демонстрационните видеа на компанията са до известна степен притеснителни.

Ето още пет случая, подбрани от Mashable, които са си направо плашещи в някои отношения:

1. Случаят, в който SpotMini показа, че не само ние го гледаме, но и той нас

През ноември 2017 г. Boston Dynamics представия новия си робот куче SpotMini – по-малката и обновена версия на предишния робот Spot. Новият SpotMini на пръв поглед изглежда сладък.

Докато не бе видян в действие. В дебютното видео на SpotMini кучето робот внезапно спира и поглежда право в камерата.

Това е до известна степен плашещо, според Mashable, тъй като в повечето видеа с роботите на Boston Dynamics роботът никога не забелязва зрителя. Изведнъж обаче със SpotMini от Boston Dynamics ни дават знак, че роботите също ни гледат.

2. Онзи случай, в който SpotMini избяга

Добрата новина относно предстоящия робоапокалипсис е, че досега бе относително лесно придвижването на роботите да бъде ограничавано.

Това обаче вече далеч не е така след февруари 2018 г., когато Boston Dynamics пусна видео, на което се виждак как робот сам отваря врата.

Повече четете ТУК
 

Последвайте канала на

Novini.bg
3031 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.05.30 | 00:31

1
Това бръмчащото и пушещо нещо на снимката ли е трансформър?

Добави коментар

Водещи новини