Лазерният пистолет на Хан Соло отива на търг в Лас Вегас

  • 22 май 2018 12:37

  • 825
  • 0
Лазерният пистолет на Хан Соло отива на търг в Лас Вегас
© GettyImages/Gulliver

На вниманието на феновете на сагата "Междузвездни войни" - лазерният пистолет на Хан Соло от "Междузвездни войни: Епизод VI - Завръщането на джедаите" скоро ще бъде изложен на търг, като за лота се очаква да бъдат платени между 300 000 и 500 000 долара, предаде Франс прес.

"Дългият около 40 сантиметра лазерен пистолет, който е изработен най-вече от дърво, бе изложен в Ню Йорк, след като над 30 години бил съхраняван от Джеймс Шоп, сценографа на филма, излязъл по екраните през 1983 г.", поясни Мартин Нолан, изпълнителен директор на аукционна къща "Джулиънс окшънс", предава БТА.

В края на краищата Шоп решил да се раздели с размахвания от Харисън Форд във филма пистолет, както и с други около 40 аксесоара и вещи, свързани със "Завръщането на джедаите".

Според Нолан, е възможно за лазерния пистолет да бъде платена сума, надхвърляща значително първоначалните очаквания.

Вестта за търга, който ще се състои на 23 юни в Лас Вегас, съвпада с излизането на филма "Соло: История от Междузвездни войни" по екраните в САЩ тази седмица.

През юни м.г. роботът R2-D2 от "Междузвездни войни" бе продаден за 2,76 милиона долара на търг, докато за лазерния меч, размахван от Люк Скайуокър в два филма от поредицата, бяха платени 450 000 долара.

Последвайте канала на

Нора Виткова
825 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини