Цветята губят своя аромат

  • 20 март 2018 14:11

  • 1908
  • 0
Цветята губят своя аромат
© Pixabay

С настъпването на пролетта, цветята започват да цъфтят, но не миришат толкова силно, като едно време, съобщи в. "Дейли мейл".

Британски учени обясниха, че причина за това е замърсяването. Изгорелите газове от дизеловите автомобили са особено пагубни за миризмата на цветята в градовете. Засегнати са пет от най-разпространените ароматни растения в градините - лавандула, нарциси, рози, кученца и кремовете.Изпусканият от дизеловите ав

томобили азотен окис поразява ароматните съединения на цветята. Намалялата им миризма се отразява лошо на пчелите. Според д-р Роби Гърлинг от университета на Рединг, който ръководи изследване върху дизеловите емисии, пчелите намаляват и заради това, че по-трудно подушват цветята.

Британски учени обясниха, че причина за това е замърсяването. Изгорелите газове от дизеловите автомобили са особено пагубни за миризмата на цветята в градовете. Засегнати са пет от най-разпространените ароматни растения в градините - лавандула, нарциси, рози, кученца и кремовете.

Изпусканият от дизеловите автомобили азотен окис поразява ароматните съединения на цветята. Намалялата им миризма се отразява лошо на пчелите. Според д-р Роби Гърлинг от университета на Рединг, който ръководи изследване върху дизеловите емисии, пчелите намаляват и заради това, че по-трудно подушват цветята.

Последвайте канала на

БТА
1908 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини