Антоновден е

  • 17 януари 2018 06:15

  • 8021
  • 0
Антоновден е
©

На 17 януари се чества паметта на Св. Антоний Велики, покровител на ковачите, налбантите, кошничарите, който е и по-малкият брат на Св. Атанас.

Празнува се за предпазване от болести като чума, шарка. Съществува вярване, че на този ден се събират всички болести заедно и от следващият ден “тръгват по хората”. Смятат го за тежък и лош празник. Не се вари боб и леща, за да не се разболеят децата от шарка. Не се яде свинско, за да не “се разсърдят” болестите. Пекат се медени питки и се раздават за здраве.

Празнуват Антон, Антоан, Анко, Дончо, Доньо, Тончо, Тонко, Антоанета, Антония, Антонина, Донка, Тонка.

Да се сдобиете с благоразположението на Антонина не е лесно. Практична, обича порядъка, следва разписанията, пунктуална е. В гнева си е необуздана и може да наговори доста груби неща. Взискателна, но най-високи изисквания поставя към себе си. Иначе е верен и отзивчив приятел. Упоритото желание да преживява всичко вътре в себе си, може да я доведе до нервен срив или депресия. Белите, напомнящи звезди цветове на еделвайса отговарят на името на Антонина. Тя не обича барчетата и кафенетата за празненства. Обича да приема гости в къщи и ще ви посрещне превъзходно. Ще попаднете в необичайно уютна и приятна обстановка, ще ви посрещне с топлота и внимание. Прекрасен събеседник е, остроумна. Можете да й подарите сервиз за чай или кафе, модерен тиган или тенджера, красиви пердета. Такива неща винаги ще ги оцени подобаващо, но също така е способна да се зарадва и на дребни подаръчета като картичка, книга, козметика, червило. Така ще приеме подаръка ви, че ще ви се прииска пак да й подарите нещо. Антонина обича да се облича в тъмни цветове, но нейният удачен цвят е синият. Следва да го включи в гардероба си дори като незначителни детайли, което ще увеличи магнетизмът й.

Друг именник е Анатолий. Благодарение на своята упоритост и целеустременост, винаги постига успехи. Крайно сдържан, не се занимава с празни неща. Умее да противостои на трудностите и добре се ориентира при всякакви обстоятелства. Не обича да се покорява на никого и на нищо, по-скоро ще се постарае да промени ситуацията така, както му е изгодно. Животът му е подреден, в обществото го уважават, намира щастието си в личните връзки. Вътрешната му енергия е на високо равнище, поддържа физическото си състояние и се грижи за здравето си, на което могат да навредят само лошите привички. За него е противопоказно много да пие и следва да пази диета. Анатолий обича да посреща празниците в приятелски кръг. Той е остроумен и обаятелен, когато се намира в приятна обстановка. Подарък за него може да подберете всякакъв - от красива и скъпа писалка/химикалка/ до скъпа и луксозна вратовръзка. Той не е взискателен и се придържа към мъдростта, че “На харизаното магаре зъбите не се броят”. За да увеличи своето магнетично въздействие, Анатолий следва да носи жълт цвят в облеклото си или като незначителни детайли поне.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
8021 0

Свързани новини

Водещи новини