Евтина ваканция на Малдивите - възможно е

  • 10 януари 2018 16:33

  • 4898
  • 0
Евтина ваканция на Малдивите - възможно е
© Pixabay

Обикновено не посещавате Малдивите с цяла сюрия малки деца, ако не сте Джордж Клуни или Уейн Рууни. Но ето ни тук, пием от зрели кокосови орехи в тропическия рай.

Но как така хора, които не притежават тлъста банкова сметка, успяват да си позволят почивка в една от най-скъпите дестинации в света?

Тайната е в Equator Village - малък хотел на брега на плажа в Ган, най-южната точка на Малдивите, които се състоят от около 1200 малки острова в Индийския океан.

В страна с лъскави курорти и глобални вериги на иначе пустинни острови това е съвсем различно място. На първо място, хотелът е построен на мястото на бивша база на Кралските военно-въздушни сили, пропито с колониална история.

На второ място, Ган е част от свързани помежду си острови, където живеят около 20 000 души.

В резултат на това няма нужда хотелът да се занимава със скъп внос на служители и доставки. По малдивски стандарти, това намалява цената му. Дори в пика на зимния сезон двойка може да отседне при пълен пансион за около 204 евро на нощ.

Срещу това живеете като собственик на хеджфонд – три ястия на ден, всички напитки, които можете да погълнете, и много пътувания с кораб, за да се полюбувате на делфините, да се отдадете на риболов по залез слънце и да се наслаждавате на други приятни преживявания по време на ваканция на тропически плаж.

Всичко това се случва на фона на живописни градини, където през деня се разхождат пилета, а между палмови дървета са опънати хамаци.

Повече четете ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
4898 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини